Grupe de sânge predispuse la infecţia cu COVID-19

Grupe de sânge predispuse la infecţia cu COVID-19
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cercetătorii chinezi din Wuhan şi Shenzhen au descoperit că persoanele cu grupa de sânge A (II) sunt mai vulnerabile, şi automat mai predispuse la infectarea cu noul coronavirus. Spre deosebire de aceştia, cele care au grupa de sânge 0 (zero) sunt mai puţin predispuse la îmbolnăvire, scrie gulfnews.ro.

Specialiştii au analizat datele a 2.200 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, din spitalele din Wuhan şi Shenzhen, şi le-au comparat cu populaţiile locale sănătoase. Aceştia au descoperit că, în rândul pacienţilor cu grupa de sânge de tip A, există o rată mai mare de infectare. De altfel, pacienţii cu această grupă de sânge au tendinţa de a dezvolta simptome mai severe ale bolii.

În comparaţie, persoanele care au grupa de sânge 0 sunt mai rezistente în faţa virusului răspunzător de actuala pandemie. Pe scurt, studiul arată că, din 206 de persoane care au murit din cauza virusului în Wuhan, 85 aveau grupa de sânge A (II). Potrivit cercetătorilor, distribuţia normală a tipului de sânge la cetăţenii din Wuhan este următoarea: 32 la sută au tip de sânge 0 (I), 34 la sută au sânge de tip A (II). "Grupa sanguină 0 a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infecţioasă, în comparaţie cu celelalte grupe", potrivit unui document publicat pe "Medrxiv" şi citat de "South China Morning Post".

O cercetare care deschide noi perspective

Oamenii de ştiinţă nu sunt încă siguri cu privire la evoluţia diferitelor grupe sanguine, deşi mai multe teorii arată că grupele de sânge joacă un rol important în apariţia unor boli infecţioase. Diferenţele dintre grupele sanguine au fost observate în alte afecţiuni infecţioase, inclusiv în cazul virusului Norwalk, al hepatitei B şi al sindromul respirator acut sever (SARS), conform studiilor anterioare. Prin urmare, specialiştii consideră că tratamentul pacienţilor cu grupa A şi infectaţi cu coronavirus trebuie să fie mai puternic, iar aceştia trebuie monitorizaţi mai atent decât restul persoanelor bolnave.

Citit 22652 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Martie 2020 20:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.