Plante care te scapă de aciditatea gastrică

Plante care te scapă de aciditatea gastrică
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Hiperaciditatea gastrică poate fi determinată de o mulţime de factori, precum stresul, alimentaţia necorespunzătoare sau infecţia cu Helicobacter pylori.

Cert este că secreţia excesivă de acid gastric este primul pas către apariţia unor boli precum refluxul gastroesofagian, esofagita, gastrita, duodenita hiperacidă şi ulcerul gastroduodenal. Totuşi, în majoritatea situaţiilor, evoluţia hiperacidităţii către aceste afecţiuni poate fi stopată dacă se iau măsuri adecvate din timp. O soluţie în acest sens o reprezintă curele cu preparate din plante care calmează senzaţia de arsură, reduc inflamaţia, senzaţia de greaţă şi balonarea, având şi acţiune cicatrizantă şi favorizând refacerea mucoasei gastrice.

Iată care sunt principalele plante de ajutor în acest sens:

Obligeana, doctorul sistemului digestiv

Numită în popor ,,trestie mirositoare“, obligeana a fost utilizată încă din cele mai vechi timpuri în medicina populară, având un efect fortifiant asupra organismului. Planta se administrează şi ca adjuvant în numeroase afecţiuni digestive. Pentru a scăpa de arsurile stomacale, prepară un ceai dintr-o linguriţă cu pulbere peste care torni 250 millilitri de apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute, apoi strecoară şi bea pe stomacul gol. Consumă două căni pe zi, cu 30 de minute înainte de mese. 

Gălbenelele cicatrizează mucoasa stomacului

Florile de gălbenele au efect emolient, protector şi cicatrizant asupra mucoasei stomacului. Pentru a regla aciditatea gastrică, este indicat să bei o cană de infuzie de gălbenele pe parcursul unei zile, înainte de mesele principale. Se pune o linguriţă de amestec la o cană cu apă clocotită şi se beau câte două-trei căni pe zi.

Pătlagina atenuează iritaţiile

Frunzele şi seminţele plantei reduc inflamaţiile mucoasei intestinale, acţionând ca un burete în absorbţia toxinelor. De asemenea, atenuează iritaţiile de la nivelul mucoasei stomacului. Prepară un ceai dintr-o linguriţă de plantă uscată şi 200 mililitri de apă clocotită. Acoperă cana şi aşteaptă zece minute, apoi strecoară. Bea ceaiul la nevoie, dar nu mai mult de trei căni pe zi.

Salcâmul, pansament pentru stomac

Ceaiul din flori de salcâm combate aciditatea gastrică şi atenuează senzaţia de arsură. Prepară o infuzie din florile plantei din două linguriţe de salcâm peste care torni 250 mililitri de apă clocotită. Acoperă recipientul şi lasă la infuzat 15 minute. Bea două – trei căni de ceai, înainte de masă. La fel de eficientă este şi mierea de salcâm, cunoscută pentru tratarea ulcerelor cauzate de bacteria Helicobacter pylori.

Citit 4111 ori Ultima modificare Duminică, 22 Martie 2020 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.