Noi precizări despre acordarea concediului medical

Noi precizări despre acordarea concediului medical
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În contextul stării de urgență instituite, în momentul de față, în România, dar și pentru a reduce la minimum riscul de infectare cu noul coronavirus, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Galați vine cu o serie de precizări suplimentare în ceea ce privește acordarea concediilor medicale.

Astfel, în perioada stării de urgență, medicii curanți pot transmite certificatele de concediu medical către persoanele asigurate și prin mijloace electronice de trimitere la distanță. Mai mult, adeverința de la angajator se poate elibera și prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în cazul certificatelor de concediu medical pentru care este necesară. 

”Certificatele de concediu medical acordate de medici, alții decât medici de familie, se depun la angajatori fără viza medicului de familie. De asemenea, dacă după expirarea concediului medical acordat la ieșirea din spital a pacientului cu COVID-19, starea de sănătate a pacientului nu permite reluarea activității, medicul de familie, pe baza scrisorii medicale eliberate de medicul curant din spital, poate prelungi concediul medical pentru aceeași afecțiune cu cel mult 14 zile”, se arată într-o informare publicată de CAS Galați.

Concedii medicale pentru carantină

Pe de altă parte, autoritățile subliniază în continuare că persoanele au dreptul la concediu și la indemnizație pentru carantină, chiar și fără îndeplinirea condiției privind stagiul de asigurare. Durata concediilor medicale pentru carantină nu diminuează numărul zilelor de concediu medical acordate unui asigurat pentru celelalte afecțiuni. ”Certificatele se eliberează fără adeverință de la angajator. Modalitatea de eliberare a certificatelor de concedii medicale pentru persoanele care sunt în autoizolare voluntară la domiciliu sau în carantină este precizată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați”, concluzionează CAS Galați.

În privința ultimului punct, pentru informații privind autoizolarea la domiciliu sau carantina și pentru orice alt detaliu privind infecția cu COVID-19, cetățenii au la dispoziție, permanent, următoarele numere de telefon anunțate de DSP Galați: 0236/461.880, 0236/460.458 sau 0740/166.852.

Citit 2466 ori Ultima modificare Luni, 06 Aprilie 2020 22:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.