Decimată de coronavirus, Ambulanţa face angajări. 11 salariaţi confirmaţi şi 17 în izolare

Decimată de coronavirus, Ambulanţa face angajări. 11 salariaţi confirmaţi şi 17 în izolare
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

11 angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi sunt internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase, după ce au fost confirmaţi pozitiv la testele pentru coronavirus. Alţi 17 sunt în izolare la domiciliu. În aceste condiţii, marţi a venit prima gură de oxigen, prin aprobarea Ministerului Sănătăţii care permite angajarea, pentru şase luni, a 19 persoane. Până atunci, însă, personalul care este în activitate este nevoit să facă ore suplimentare, astfel încât să poată răspunde la toate solicitările.

"La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi, avem 11 colegi internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase, COVID-19 pozitivi, şi mai avem 17 colegi în izolare la domiciliu. Din aceştia, 11 vor ieşi joi din izolare. Am făcut o solicitare la Ministerul Sănătăţi şi astăzi am primit aprobarea de a face angajări, pe o perioadă de maximum şase luni, pentru 19 posturi. Lipsa de personal rămâne o problemă, am primit acum o gură de oxigen, sperăm să mai primim şi alte suplimentări, este o problemă la nivel naţional şi sper ca, în perioada imediat următoare, ministerul şi organele centrale să o rezolve. Da, se lucrează şi peste program, avem  personal care face ore suplimentare, de la 24 la 48 de ore, chiar până la 72 de ore pe lună. Este vorba despre rezintenţă, conştiinţă, stres, este vorba şi despre interes, pentru că orele sunt plătite, aşa că este un compromis prin care ne putem continua activitatea", ne-a declarat medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Partea bună este că mai există încă materiale de protecţie, iar sponsorizările le-au mai oferit o mână de ajutor angajaţilor nevoiţi să alege prin tot judeţul, pentru a salva vieţi. "Avem un stoc care ne ajunge pentru o lună, cu excepţia combinezoanelor, care ne mai ajung doar pentru opt zile. Avem deja comenzi confirmate şi aşteptăm aprovizionarea, care ne va ajunge pentru două luni. Tot în această perioadă, am mai primit, prin sponsorizare, mai multe aparate. Unul dintre ele este un aparat de sterilizare a ambulanţelor, cu abur uscat, extrem de necesar pentru serviciul nostru după fiecare intervenţie la un pacient suspect sau confirmat cu COVID-19. De asemenea, am primit ajutoare din mai multe părţi, o sponsorizare, cu ajutorul sindicatului, de la fundaţia "Zâmbet de copil" din Galaţi, care ne-a furnizat un tunel de dezinfecţie a personalului, iar Ordinul Asistenţilor ne ajută prin procurarea a 800 de combinezoane, deci sperăm să fim acoperiţi din acest punct de vedere", a adăugat medicul Mihai Polinschi.

Aşadar, angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă sunt la datorie şi vor rămâne acolo pentru a putea răspunde prompt la toate solicitările, indiferent că vorbim de pacienţi suspecţi de COVID-19 sau de bolnavi cu alte nevoi medicale.

 

Citit 10734 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2020 18:59

7 comentarii

 • postat de Hu
  Miercuri, 08 Aprilie 2020 23:10
  5.13.227.***
  Bună ziua, poate mai are doamna doctor niște șoferi de angajat, ptr. 6luni....dacă tot vreți șoferi lăsați vrăjeala și angajați pe o perioadă nedeterminata și poate.... fără șpagă
  1
  6
  Raportează
 • postat de adi
  Miercuri, 08 Aprilie 2020 21:15
  84.117.41.***
  Eu m-as angaja dar nu pentru 6 luni ci permananet. Ma risc 6 luni apoi sunt dat afara ca un caine? Nu merge asa.
  0
  5
  Raportează
 • postat de julius
  Miercuri, 08 Aprilie 2020 15:52
  193.231.104.***
  Ce dumnezeu ne iau de prosti
  pana acum in sistemul medical de stat ( asistenti medicali, infirmere ,etc ) se cerea spaga si se angajau doar nemurile
  0
  14
  Raportează
 • postat de Simplu.
  Miercuri, 08 Aprilie 2020 09:47
  77.111.247.***
  Pai chemati inapoi personalul medical ala pe care l-a trimis presedintele in italia ca sa ii ajute pe altii si nu pe romanii din tara asta...
  21
  18
  Raportează
 • postat de Dan
  Miercuri, 08 Aprilie 2020 09:31
  5.13.168.***
  Cine-i prost sa vina, sa se riște, acum când e situația asta, iar după 6 luni sa i se dea su sutul în dos?
  0
  31
  Raportează
 • postat de Alexuz
  Miercuri, 08 Aprilie 2020 08:20
  5.2.205.***
  Deci acum cand va arde buza faceti angajari. Dar cand vroiai sa te angajezi nu erau locuri sau erau date deja cu dedicatie.
  Frumos.....
  0
  36
  Raportează
 • postat de ariciul
  Miercuri, 08 Aprilie 2020 08:11
  89.39.81.***
  Pentru 6 luni?eu m-am facut otelar pentru 30 de ani.temperatura ,praf ,gaze,pericole zilnice specifie ,si stres,si grija sa nu mor,si sa nui ard pe ceilalti .Dupa cum spunea o fatuca plecata din sistem, de la un spital de stat , spre Germania fiindca i se cereau 1700 de euro .dupa 3 ani de voluntariat si angajata cu jiuma di norma ,pe sectii sunt familii,neamuri,clanuri,bani investiti pentru ,un loc de ....munca spun ei.La salvare ce sa intamplat?nu mai sunt neamuri demne de a ocupa un loc de sofer ,sau brancardier?.Ma tem ca va trebui sai concentrati ca in armata fratilor,fiindca eu daca nu am intrat in politica ,nici intro cloaca corupta no sa intru cum n-am facuto niciodata.Dar acu e ...pericol.Respect pentru cei curajosi,cinstiti ,[Daca sunt}si Pregatiti care stiu ce sa faca si fac si munca celorlalti care habar nu au dar au neamuri.
  0
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.