Bani pentru completarea aparatului PCR Real-Time, de la Spitalul de Boli Infecțioase

Bani pentru completarea aparatului PCR Real-Time, de la Spitalul de Boli Infecțioase
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În ședința extraordinară on-line a Consiliului Județean (CJ) Galați de joi, 9 aprilie, a avut loc o nouă alocare de fonduri în zona sanitară. Este vorba despre 668.000 de lei distribuiți către Spitalul de Boli Infecțioase, din care 468.000 de lei pentru zece lămpi germicide și un container frigorific, cât și pentru completarea aparatului PCR Real-Time cu linie pentru testarea COVID-19 (hote, centrifugă, extractor automat pentru acizi şi alte echipamente). "Fără acestea, aparatul este inutil", a precizat președintele CJ, Costel Fotea.

Alți 200.000 de lei au fost alocați pentru cazarea personalului medical al spitalului, în unități hoteliere, iar 60.0000 de lei pentru cazarea personalului medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie, cu mențiunea făcută de președintele CJ că aceste spații de cazare se găsesc foarte greu la ora actuală la agenții economici ce dețin hoteluri sau pensiuni.

Totodată, suma de 150.000 de lei a fost alocată pentru funcționarea Căminului pentru Vârstnici "Sf. Ilie", preluat în administrare, conform unei recente decizii guvernamentale, de DGASPC, instituție din subordinea CJ. "Acolo va fi detașat personal medical de la Spitalul Județean, de la Spitalul CFR și de la Maternitate, pentru a le asigura servicii bătrânilor", a adăugat Costel Fotea.

În fine, în cadrul aceleiași ședințe extraordinare, fondul de rezervă al instituției a fost refăcut prin Hotărâre a Consiliului Județean și readus la nivelul de cinci milioane de lei.

Citit 1545 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 20:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.