Sprijin pentru mamele infectate cu virusul COVID-19

Sprijin pentru mamele infectate cu virusul COVID-19
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pentru a veni în sprijinul femeilor care nasc având diagnostic confirmat sau fiind suspecte de a fi infectate cu virusul COVID-19, asociația SAMAS (Sănătate pentru Mame și Sugari) a demarat o campanie în cadrul căreia, la numărul de telefon 0786.176.949, se oferă gratuit sfaturi și consiliere psihologică. Totodată, asociaţia va trimite prin curier pompe de sân manuale, pentru a le ajuta pe mame să-și mențină lactația pe toată perioada cât vor fi separate de copiii lor. Dispozitivele medicale vor fi distribuite femeilor provenind din familii în care venitul mediu pe membru este sub 500 de lei, victime ale violenţelor în familie, mame sub 18 ani, femei disponibilizate, supuse discriminării etnice sau provenite din casele de protecţie.

"Ne dorim să ajutăm cât mai multe mame şi, implicit, sugari. De aceea, o parte din fondurile strânse din serviciile online ale asociaţiei vor fi direcţionate către acest program. Asociaţia SAMAS susţine deja din resurse proprii primele mame cu COVID-19, iar donaţiile ne vor sprijini să asigurăm acest ajutor unui numar cât mai mare de sugari veniţi pe lume în aceste vremuri tulburi şi care merită să aibă un start bun în viaţă, bucurându-se de beneficiile pe termen lung ale alăptării", a declarat Marina Oţelea, director executiv al asociaţiei.

Fiecare 150 de lei donaţi asigură sprijinul descris mai sus pentru o mamă beneficiară a programului, iar toţi cei care doresc să susţină campania o pot face prin donaţii în contul RO60 RNCB 0280145024150006.

 

Citit 1355 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2020 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.