24 de decese din cauza coronavirusului în județul Galați

24 de decese din cauza coronavirusului în județul Galați
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până pe 20 aprilie, 287 de persoane din județul Galați au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din păcate, 24 dintre acestea au decedat.

Două decese au fost raportate chiar în prima zi de Paște. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 76 ani, care a fost internat, pe 16 aprilie, la Spitalul CFR Galați (spital suport) și o femeie de 78 ani, care era internată, din 10 aprilie, la Spitalul Județean de Urgență Galați.

Cele patru decese raportate în a doua zi de Paște sunt din căminul "Sf. Ilie". Este vorba despre un bărbat de 98 ani, un bărbat de 85 de ani, o femeie de 76 de ani și o femeie de 79 de ani. Toți cei patru bătrâni, care aveau și multiple comorbidități (Alzheimer, trombocitopenie severă, boli cardiovasculare şi hepato-renale), erau internați la Spitalul Județean, secția Boli Infecțioase.

Trebuie precizat că la căminul de bătrâni "Sf. Ilie" au fost raportate până acum 103 îmbolnăviri, 20 dintre ele fiind în rândul cadrelor medicale. De asemenea, 14 dintre bătrânii de la "Sf. Ilie" diagnosticați cu COVID-19 și-au pierdut viața.

Pe lângă numărul îmbolnăvirilor raportate de Grupul de Comunicare Strategică, datele locale arată că 41 de persoane s-au vindecat și au fost externate.


UPDATE - Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în județul Galați s-au înregistrat încă două decese din cauza coronavirusului. Este despre un bărbat în vârstă de 76 ani, care a fost internat, pe 16 aprilie, la Spital CFR Galați (spital suport). În aceeași zi, în urma testării, s-au stabilit că bărbatul are coronavirus. Două zile mai târziu, pe 18 aprilie, pacientul, care avea diabet zaharat, boală renală cronică și demență, a decedat. Tot pe 18 aprilie a decedat și o femeie de 78 ani, care era internată, din 10 aprilie, la Spitalul Județean de Urgență Galați. Pacienta, diagnosticată cu Covid-19, avea și alte afecțiuni: diabet zaharat, boală cronică neurologică și Alzheimer. În total, până acum, în județul Galați au fost raportate 20 de decese.


UPDATE - Încă trei decese au fost raportate de Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre o femeie de la căminul de bătrâni ”Sf. Ilie„, acolo unde numărul deceselor a ajuns deja la 10. De asemenea, Grupul de Comunicare Stategică a anunțat și faptul că o femeie de 46 de ani, venită din Anglia în data de 13 aprilie, a decedat la Spitalul Județean. Femeia a fost internată în Spitalul Județean, pe secția de terapie intensivă, chiar în ziua în care a ajuns în Galați. Pacienta avea diabet zaharat, obezitate, hipertensiune arterială și hepatită cronică. Totodată, o femeie de 62 ani din județul Galați, om al străzii, a decedat după ce a contactat virusul. Pacienta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe pe 6 aprilie, cu simptome respiratorii. I s-au prelevat probe, a fost izolată și în aceeași zi rezultatul a ieșit pozitiv. Decesul femeii, care avea o boală autoimună, hipetrensiune arterială și obezitate, a fost înregistrat pe data de 11 aprilie, dar a fost raportat de Grupul de Comunicare Strategică abia pe 17 aprilie. Datele oficiale de la nivel local arată că, în județul Galați, au fost înregistrate până acum 17 decese din cauza coronaviruslui. Trebuie precizat că la nivelul județului au fost diagnosticate cu coronavirus 275 de persoane. Până acum, 35 de persoane s-au vindecat și au fost externate.


UPDATE - Direcția de Sănătate Publică a decis retestarea tuturor celor 55 de bătrâni care se mai află în centru, iar până acum, din rezultatele venite, au mai fost depistați încă trei bătrâni infectați cu coronavirus. Alți trei bătrâni au primit rezultate negative, restul rezultatelor fiind încă așteptate. De asemenea, încă doi angajați din acest centru au fost infectați cu coronavirus. Astfel, la Căminul ”Sf. Ilie” au fost infectați 83 de bătrâni, dintre care nouă au decedat, și 20 de angajați. Din fericire, la ce de-al doilea cămin aflat în carantină, căminul ”Sf. Spiridon”, 128 de teste au rezultate negative. Aici au fost infectați cu coronavirus opt bătrâni și cinci angajați. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică mai așteptă doar două rezultate pentru persoanele azilante. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în Județul Galați, pe data de 16 aprilie, erau carantinate 790 de persoane, iar alte 367 erau în izolare la domiciliu. Până acum, 255 de gălățeni au fost infectați cu coronavirus, 15 dintre ei pierzându-și viața. De asemenea, 31 de persoane s-au vindecat și au fost externate.


Încă un deces la Căminul de bătrâni „Sf. Ilie” din Galaţi, numărul ajungând astfel la şapte persoane. De data aceasta este vorba despre un bărbat de 78 de ani, internat, pe 13 aprilie, în Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi.

Conform Grupului de Comunicare Strategică bărbatul a fost transportat la spital cu o stare letargică, cianoză, saturaţie de oxigen scăzută, fiind necesară intubarea. „Pacientul a fost internat în azilul de bătrâni unde evoluează un focar de SARS-COV-2. Prima probă a fost recoltată în data de 5 aprilie 2020, fiind negativă, urmând ca în 13 aprilie 2020 să fie recoltat un alt doilea exudat. Rezultat pozitiv în data de 13 aprilie”, se arată pe grupul de Comunicare Strategică. Bărbatul, care avea sechele ale unui accident vascular cerebral şi demenţă, a decedat chiar în data de 13 aprilie.
Datele oficiale arată că aceasta este al 14-lea deces din judeţul Galaţi din cauza coronavirusului.
De asemenea, potrivit informațiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Galați, în căminul „Sf. Ilie” au mai fost confirmate încă patru cazuri de îmbolnăvire printre cei 60 de bătrâni care mai erau în centru. Totodată, o nouă confirmare a venit pentru unul dintre angajaţii de la Căminul „Sf. Spiridon”. Astfel, în acest cămin sunt patru angajaţi şi doi bătrâni cu confirmare de infectare cu coronavirus.
Până acum, la nivelul judeţului Galaţi au fost confirmate 234 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Dintre acestea, 30 de persoane s-au vindecat, fiind deja externate din spitale. Datele oficiale arată că, până acum, la nivelul judeţului nostru au fost făcute 1.227 de teste pentru depistarea Covid-19.
Trebuie precizat şi faptul că în cele 28 de centre de carantină din judeţ sunt internate 791 de persoane. În timp ce numărul carantinaţilor a crescut, numărul celor aflaţi în izolare la domiciliu a scăzut substanţial. Astfel, doar 505 persoane se mai află în prezent în izolare la domiciliu.

 

Citit 17507 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Aprilie 2020 15:17

7 comentarii

 • postat de anticomunist pe drack.
  Marți, 21 Aprilie 2020 06:01
  108.245.201.***
  Bei ...nene " anticomunist " tu cred ca esti mai rosu' ca motu' curcanului ...te-ai si gasit tu sa te bagi in seama , ca curca-n lemne ......
  21
  4
  Raportează
 • postat de anticomunist
  Luni, 20 Aprilie 2020 22:57
  168.1.112.***
  Cand se va scoate pumnul din gura mass-media? Cand va fi libera mass-media sa vorbeasca liber?
  8
  32
  Raportează
 • postat de Alba-Neagra
  Luni, 20 Aprilie 2020 21:21
  77.111.246.***
  Cu materialele si substantele si softurile potrivite, oricine care are pregatirea necesara poate sa faca orice fel de teste si orice aparate de testare care sa arate absolut orice vrea cel care le-a conceput !!!
  Atat timp cat nimeni nu stie ce substante sunt folosite in acele teste si nu stie cum functioneaza acele aparate de testare si nimeni nu are autorizarea necesara sa chestioneze aceste lucruri (!!!) si nimeni nu are autorizarea necesara sa produca sau sa procure acele teste si aparate de testare decat din DOAR unele surse, anume desemnate si...MAI ALES...NIMENI NU ARE HABAR CE ANUME VIRUS, NEVIRUS...BOALA, NEBOALA SE TESTEAZA atunci ... SE POATE ,,DOVEDI" ORICE !!!
  Cu niste teste si cu niste aparate ,,potrivite", cel care este interesat ar putea sa ,,dovedeasca" ca, catelul meu Bichon Frise este...,,DE FAPT"...un Ciobanesc Mioritic...

  Este exact acelasi lucru ca atunci cand cumperi o masina cu 100.000 de kilometri la bord dar ea are in realitate 500.000 ...
  Este exact acelasi lucru ca in cazul votarii...NU CONTEAZA CINE VOTEAZA...CONTEAZA CINE NUMARA VOTURILE !

  .
  11
  21
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Duminică, 19 Aprilie 2020 09:46
  5.13.144.***
  Sigur! Hai sa recapitulam... rusii creaza in anii 50' o varianta slaba de HIV... vine unchiul sam i-l fura de sub nas... si in 20 de ani i-l umbunatateste simtitor... apoi i-l testeaza pe comunitatile hispanice la granitele cu Mexic... apoi pe copilatii tarile bogate din Afriga! Mai noi apare si in tarile din Europa de Est ca "ajutoare" in anii 90! Si la noi fireste...
  Tot unchiul SAM are ebola in cutiuta... un virus mai putin fatal.. dar care dispare de la sine... in doua saptamani!
  Asta pare scapat... sau chiar intentionat! Ideal ar fi izolarea totala a chinei economic fata de restul lumii... pana nu plateste in produse electronice si altele costurile... adica ani buni!

  Si CORECT.... distrugrea si stoparea tuturor virusilor de laborator.... altfel suntem boii universului (tot suntem)
  30
  20
  Raportează
 • postat de analist militar
  Sâmbătă, 18 Aprilie 2020 12:01
  84.117.41.***
  Acest virus ataca pe cei bolnavi, batrani si neputinciosi in special deci ceva e suspect! Nu zic ca a fost dat virusul intentionat de unii dar a fost scapat din greseala din acele laboratoare si cand au vazut amploarea a fost prea tarziu. chinezii vazand care e treaba au musamalizat dar cand nu au mai putut au luat imediat masuri. Asta ca virusul e de la lilieci si pangolini din piata aia de animale salbatice nu prea tine. Ce nu au mai fost animale peste tot. Dar virusul sufera mutatii deci experimente s-au facut in laboratoarele de virusi. Virusul e scapat din greseala si s-a raspandit peste tot. Sa fie distrusi toti virusii din toate laboratoarele secrete sau nesecrete din lume imediat!
  14
  47
  Raportează
 • postat de Valentin
  Sâmbătă, 18 Aprilie 2020 10:57
  86.124.205.***
  Nu scrieți și că la Fârţăneşti sunt mai multe persoane infectate? Și că s-a întâmplat din cauza unei înmormântări. Cu cineva venit din Spania? Mai sunt cazuri de genul ăsta. Voi, nimic...
  3
  49
  Raportează
 • postat de Robert G
  Joi, 16 Aprilie 2020 21:53
  213.233.104.***
  Un joc fără sfârșit, o luptă fără arme. Absurd.
  Mâine, printr-un miracol se vindecă toți, nu mai apare nicio infectare,
  garantează cineva că nu repetăm povestea?
  Trebuie adoptată altă strategie, actuala e doar o pierdere de bani, timp și libertăți.
  Cât despre căminele de bătrâni, mari tragedii într-un spațiu restrâns. Neputința e cea mai mare și decisivă înfrângere.
  4
  59
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.