Aparat pentru depistarea COVID-19, cumpărat de oamenii de afaceri (VIDEO)

Aparat pentru depistarea COVID-19, cumpărat de oamenii de afaceri (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri, 24 aprilie 2020, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați a fost montat un sistem complet PCR Real-Time şi o linie medicală pentru depistarea COVIDd-19, ca urmare a unei sponsorizări private, în valoare de 455.661 de lei. Toate echipamentele au fost achiziţionate de către un grup de firme din Galaţi: Rojevas, Laboratorium, Nadicer, Belor Romania, Arcada, Locacombine, Remico Comprest, Next Energy Partners, Dorin SRL, Agroconfort şi Rotary Vigoris, conform listei puse la dispoziție de Consiliul Județean (CJ) Galaţi.

"Este o mare bucurie să văd că antreprenorii din Galaţi s-au mobilizat extraordinar în aceste momente extrem de grele şi au venit alături de noi în lupta cu noul coronavirus. Mai mulţi oameni de afaceri din Galaţi au dotat Spitalul de Pneumoftiziologie cu un aparat PCR Real Time, precum şi cu toate echipamentele de extracție și detecție pentru COVID-19. Sper ca exemplul lor să fie urmat şi de către alte companii, pentru că doar împreună vom reuşi să trecem de această perioadă dificilă", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi, instituție în subordinea căreia se află unitatea sanitară.

La Galați, primul centru de testare deschis pentru depistarea noului coronavirus funcţionează la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Citit 2871 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 19:07

3 comentarii

 • postat de mihai
  Sâmbătă, 02 Mai 2020 10:14
  136.255.134.***
  La Centrul Regional de Transfuzii Galati se fac testari pentru depistarea Covid19 donatorilor care zilnic se prezinta in vederea donarii de sange tinand cont ca in fiecare zi sunt alte si alte persoane ? La o medie de sa zicem 50 persoane pe zi ( datele statistice sigur sunt cunoscute de autoritati ) x 20 zile lucratoare = 1000 persoane /luna doar aici unde se prezinta cei care doar teoretic sunt negativi .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 07:44
  5.13.195.***
  Cati bani sau tocat in decursul anilor de aiurea si nu numai ,daca se cumpara cite un aparat la doi ani si tot ok era. Bani pentru artificii sau serbari ,festivalul scrumbiei si altele in decursul anilor se putea cumpara dar nu era nevoie nu-i asa?
  1
  9
  Raportează
 • postat de eu
  Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 07:42
  86.124.202.***
  Păi până să blochez, aveam pagina de fb sufocată de "realizările" CJ Galați, de parcă ăia au adus banii de-acasă, nu au făcut ce i-au votat oamenii să facă, adică și-au făcut treaba. Cum e costeluș, că văd că tot privații fac treabă
  2
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.