Aparat pentru depistarea COVID-19, cumpărat de oamenii de afaceri (VIDEO)

Aparat pentru depistarea COVID-19, cumpărat de oamenii de afaceri (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri, 24 aprilie 2020, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați a fost montat un sistem complet PCR Real-Time şi o linie medicală pentru depistarea COVIDd-19, ca urmare a unei sponsorizări private, în valoare de 455.661 de lei. Toate echipamentele au fost achiziţionate de către un grup de firme din Galaţi: Rojevas, Laboratorium, Nadicer, Belor Romania, Arcada, Locacombine, Remico Comprest, Next Energy Partners, Dorin SRL, Agroconfort şi Rotary Vigoris, conform listei puse la dispoziție de Consiliul Județean (CJ) Galaţi.

"Este o mare bucurie să văd că antreprenorii din Galaţi s-au mobilizat extraordinar în aceste momente extrem de grele şi au venit alături de noi în lupta cu noul coronavirus. Mai mulţi oameni de afaceri din Galaţi au dotat Spitalul de Pneumoftiziologie cu un aparat PCR Real Time, precum şi cu toate echipamentele de extracție și detecție pentru COVID-19. Sper ca exemplul lor să fie urmat şi de către alte companii, pentru că doar împreună vom reuşi să trecem de această perioadă dificilă", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi, instituție în subordinea căreia se află unitatea sanitară.

La Galați, primul centru de testare deschis pentru depistarea noului coronavirus funcţionează la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Citit 3142 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.