Ministerul Sănătăţii a declanşat achiziţia de vaccin antigripal

Ministerul Sănătăţii a declanşat achiziţia de vaccin antigripal
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ministerul Sănătăţii a anunțat că intenţionează să achiziţioneze trei milioane de doze de vaccin antigripal, pentru sezonul 2020-2021, în vederea vaccinării gratuite a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Instituția a achiziţionat deja dozele necesare pentru vaccinarea antigripală a copiilor cu vârste intre șase luni și cinci ani.

„În plină pandemie, realizăm cât de important este să existe vaccinuri pentru boli infecţioase şi să le folosim în timp util pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu risc vital. Deşi în această perioadă ne concentrăm acţiunile în lupta cu noul coronavirus, trebuie sa fim conştienţi că există încă alte boli transmisibile care pot afecta starea de sănătate a populaţiei, în special a copiilor, neprotejaţi împotriva unor afecțiuni potențial fatale cum ar fi rujeola, difteria sau tetanosul. Să nu uităm că avem încă în evoluţie o epidemie de rujeolă pe teritoriul României, epidemie în care s-au înregistrat aproximativ 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese. Nu trebuie să lăsăm garda jos, vaccinarea de rutină trebuie să continue în această perioadă, deoarece avem obligaţia să prevenim îmbolnăvirile de orice fel, mai mult ca oricând”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii (MS), într-un comunicat de presă.

În contextul pandemiei de Covid-19, toate măsurile generale recomandate de specialişti pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus (igiena mâinilor, purtarea măștilor de protecție, distanţa socială) trebuie respectate în cât mai mare măsură, atrag atenția autorităților. La fel de importante sunt și măsurile specifice de control al infecţiei, aceste măsură fiind implementate de medicii de familiei, mai spune MS.

”În contextul în care rata de vaccinării din România a scăzut în ultimii ani, MS anunțat drept o prioritate implementarea programelor de vaccinare şi asigurarea respectării prevederilor incluse în legislaţie cu privire la vaccinare”, se mai spune în comunicat. 

Totodată, trebuie pregătit sezonul de gripă din toamna acestui an şi luate toate măsurile de protecţie. Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii intenţionează să achiziţioneze 3.000.000 de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Vaccinurile reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de prevenţie în fața bolilor infecţioase, această măsură contribuind la salvarea a două-trei milioane de vieţi anual, la nivel global. Datorită vaccinurilor, boli precum variola sau poliomielita au dispărut şi multe dintre bolile infecţioase cândva fatale nu mai reprezintă o ameninţare.

Citit 2080 ori Ultima modificare Luni, 27 Aprilie 2020 20:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.