Broccoli conţine un compus anticancerigen

Broccoli conţine un compus anticancerigen
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sărac în calorii, dar bogat în micronutrienți, broccoli este una dintre legumele care nu ar trebui să ne lipsească din alimentație. Calitățile nutriționale incontestabile și virtuțile terapeutice îl recomandă spre consum în scopul diminuării riscurilor unor afecțiuni grave, precum cancere sau maladii cardiovasculare.

Beneficiile legumei broccoli sunt însă mult mai numeroase, iar noi le-am selectat pe cele mai importante, care ar trebui să vă determine să integrați această legumă în dieta voastră.

Asigură buna funcționare a sistemului nervos

Broccoli conține un procent semnificativ de potasiu, mineral care menține sănătatea sistemului nervos, asigură funcționarea optimă a creierului și favorizează dezvoltarea masei musculare. Reglează tensiunea arterială, răspunzătoare de această proprietate fiind cele două minerale conținute în procente însemnate în compoziția legumei, magneziul si calciul.

Luptă împotriva îmbătrânirii

O ceașcă plină cu buchețele de broccoli conține necesarul zilnic de vitamina C, un antioxidant necesar în lupta împotriva radicalilor liberi. Mai mult, vitamina C este un antihistaminic eficient pentru atenuarea disconfortului asociat cu răceala și gripa.

Menține sănătatea oaselor

Broccoli conține niveluri ridicate de calciu si vitamina K, ambele cu roluri importante în menținerea sănătății oaselor și prevenirea osteoporozei.

Repară leziunile pielii datorate expunerii la soare 

Datorită glucorafaninului conținut, broccoli are proprietatea de a proteja pielea de razele dăunătoare ale soarelui din interior către exterior, repară leziunile pielii datorate expunerii în exces la razele UV, o detoxifiază și ajută la regenerarea ei.

Previne cancerul

Datorita aceluiași glucorafanin, care este transformat de organism in sulforafan, broccoli combate infecția cu Helicobacter pylori, o bacterie răspunzătoare de riscul crescut de cancer gastric. Mai mult, leguma conține indole-3-carbinol, un compus puternic antioxidant si anticancerigen, care s-a dovedit că împiedică dezvoltarea cancerului mamar, de col uterin, de prostata și stimulează funcția hepatică.

Citit 1280 ori Ultima modificare Duminică, 17 Mai 2020 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.