Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Copiii cu vârsta sub doi ani nu trebuie să poarte măşti pentru că acestea le pot îngreuna respiraţia şi cresc riscul de sufocare, a declarat Asociaţia de Pediatrie din Japonia, lansând un apel urgent către părinţi, în momentul ridicării restricţiilor aplicate în ţară pentru combaterea coronavirusului, relatează Reuters, conform Agerpres.

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, specialişti în domeniul sănătăţii din întreaga lume recomandă purtarea măştilor atunci când distanţarea socială este dificil de menţinut, pe măsură ce ţările îşi ridică treptat restricţiile impuse pentru stoparea epidemiei de COVID-19.

Asociaţia de Pediatrie din Japonia i-a avertizat însă pe părinţi că măştile sunt prea riscante pentru copiii sub doi ani. "Măştile pot îngreuna respiraţia, deoarece sugarii au căile respiratorii înguste", ceea ce creşte presiunea asupra inimilor lor, a spus asociaţia, adăugând că măştile sporesc de asemenea riscul de supraîncălzire, în cazul lor. "Să oprim utilizarea măştilor pentru copiii sub doi ani", a afirmat asociaţia, într-o notificare de pe site-ul său.

De asemenea, Centrele Americane pentru Controlul Bolilor (CDC) şi Academia de Pediatrie din SUA afirmă că cei mici, cu vârsta sub doi ani, nu trebuie să poarte măşti.

Citit 922 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2020 22:50

1 comentariu

 • postat de Amarastean di Fartanesti Joi, 28 Mai 2020 16:14 95.76.2.*** Link la comentariu
  0
  6

  Traim sub dictatura restrictiilor de mobilitate in toate directiile!

  Actualmente in spitale exista politica Covid 19, in care 1% este ocupat de acesti pseudo bolnavi, deocamdata, raciti, TBC-isti restul fiind paturi goale pe care ar trebui sa se afle bolnavi cu afectiumi grave!

  Este situatia Spitalului Judean Galati, cu 20% ocupare , 1% fiind situatia Covid-19,!

  Ba, voi astia care lusti asemenea decizi, sunteti sanatosi la cap??,!!

  Nu, nu cred ca trebuie masca de protectie impotriva aceste, chipurile pandemii, joaca un rol important, avand in vedere ca virusul circula liber peste tot, doar, baaaa, nu stati unul lsnga altull, ca unul tusedte, alrmtul scuipab, acolo estevtrabsmiterea bolii daca exista cu adevarat!

  Cati se vor imbolnavi de boli respiratorii purtannd aceste masti, vom vedea!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.