Echipamente medicale donate Maternității
Foto: Kiwanis Galați

Echipamente medicale donate Maternității
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Două echipamente medicale indispensabile pacienților din spitale au fost donate de clubul Kiwanis Galați către Spitalul de Obstetrică-Ginecologie "Buna Vestire". Este vorba despre un aparat pentru măsurarea funcțiilor vitale și de un injectomat, care au costat peste 30.000 de lei.

La începutul anului, membrii clubului Kiwanis Galați au luat legătura cu Spitalul "Buna Vestire" (fosta maternitate de pe strada Nicolae Alexandrescu - n.r.) pentru a afla ce nevoi urgente are unitatea medicală. Au aflat astfel că sunt necesare, printre altele, un dispozitiv pentru măsurarea funcțiilor vitale ale pacientelor (pentru secția de Anestezie, Terapie Intensivă - n.r.) și un injectomat folosit pentru asigurarea administrării independente a analgezicului după operație. Bolnavul operat, în cazul în care resimte dureri după ce s-a trezit din anestezie, apasă pe un buton și își poate administra astfel singur analgezicul necesar.

"Am reușit să strângem din partea membrilor clubului suma totală de aproximativ 30.500 de lei, putând astfel să cumpărăm cele două dispozitive cerute de reprezentanții spitalului. O contribuție foarte importantă și care merită subliniată este și cea a tinerilor elevi membri ai Kiwanis Key Club Galați (grup în care activează tineri care își doresc să deprindă spirit civic și abilități organizatorice - n.r.), care au reușit să strângă în jur de 4.000 de lei din totalul sumei. Au putut să adune acești bani prin acțiunile pe care le-au organizat: bal caritabil, vânzarea de mărțișoare confecționate de ei, vânzarea unor obiecte din lut făcute tot de ei etc.", a precizat prof. Valeria Tudosă, membră a Kiwanis Club Galați.

Donație urmată de o altă donație

Echipamentele au fost donate spitalului la sfârșitul lunii februarie, cu puțin timp înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus. După declararea stării de urgență pe tot teritoriul României, clubul Kiwanis Galați s-a implicat și în strângerea de fonduri din care au fost cumpărate echipamente de protecție pentru personalul medical din 14 spitale din România. În total, 45.000 de dolari au fost folosiți în acest scop, majoritatea banilor venind din partea fundației "Pentru o rază de speranță", fondată și condusă de Adriana Henderson, o româncă care trăiește în SUA, dar care de ani de zile se implică în ajutorarea copiilor grav bolnavi din România.

Citit 1465 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Iunie 2020 22:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.