Pentru terapie intensivă. Sistem de fluide medicale, la Spitalul de Boli Infecțioase (PROIECT)

Pentru terapie intensivă. Sistem de fluide medicale, la Spitalul de Boli Infecțioase (PROIECT)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Consiliul Județean Galați a aprobat în ședința din 26 mai proiectul tehnic pentru instalația de gaze medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase. Valoarea totală a acesteia este de 2,38 milioane lei, fonduri din bugetul propriu al instituției.

"Acest sistem va asigura autonomia totală a unității medicale în ceea ce privește producerea oxigenului și va permite asigurarea unui flux continuu și constant de oxigen medical. În plus, va asigura presiunea necesară și concentrația optimă de gaze medicale. Sistemul va deservi în mod special secția de terapie intensivă pe care ne-am propus să o înființăm la Spitalul de Boli Infecțioase, însă va fi folosit și în zona de internări sau în cadrul secției de boli infecțioase care va funcționa în clădirea pe care o construim în curtea unității medicale", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Proiectul cuprinde stație de oxigen, staţie de aer comprimat complet echipată, rețea de distribuție, console, tablouri de alarmare şi control gaze medicale, set de accesorii gaze medicale (oxigenerator) pentru adulţi și set de accesorii gaze medicale (aspirator) pentru adulţi.

Citit 2534 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iunie 2020 01:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.