Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Toate cardurile naționale de sănătate emise până pe 31 decembrie 2014 vor fi valabile pentru încă șapte ani, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Autoritățile au decis acest lucru în condițiile în care aceste carduri ar fi expirat anul acesta.
„Guvernul a aprobat o Hotărâre care prevede că, începând cu luna iulie 2020, se generează şi se rescriu noi certificate digitale pentru cardurile naţionale de asigurări de sănătate emise până la data de 31 decembrie 2014”, arată un comunicat al CNAS.
Practic, asigurații nu vor primi noi carduri, ci doar certificatele digitale vor fi înnoite. Atunci când persoana merge la medicul de familie sau la spital, în momentul în care cardul este introdus în cititor, sistemul va detecta automat certificatul expirat și îl va înlocui, tot în mod automat. Adela Cojan, șefa CNAS, spune că această soluție duce la economii de peste 30 de milioane de euro.
Costurile acestei soluţii sunt în valoare de aproximativ 550.000 de lei, faţă de 165,4 de milioane de lei, cât ar fi costat retipărirea a 14,2 milioane de carduri de sănătate. ”Hotărârea aprobată de Guvern degrevează bugetul Ministerului Sănătăţii, pentru anii 2020 – 2021, de cheltuielile de tipărire a cardurilor a căror valabilitate expiră în această perioadă, precum şi bugetul Fondului naţional de asigurări sociale de sănătate de cheltuielile aferente distribuţiei acestora”, mai arată CNAS.

Citit 1897 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2020 18:58

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro