Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
1 comentariu

Un nou caz de coronavirus în Penitenciarul Galați. Este vorba despre un angajat al penitenciarului care a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ. Conform unui comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor, polițistul de penitenciar confirmat cu Covid-19, a purtat, în permanență, echipament de protecție. Imediat după confirmarea acestui nou caz s-a deschis o anchetă epidemiologică, în urma căreia s-au stabilit contacții angajatului, printre aceștia fiind și persoane privative de libertate. ”Ca urmare a efectuării anchetei epidemiologice, au fost identificaţi 27 de contacţi în rândul personalului unităţii şi 125 de contacţi în rândul persoanelor private de libertate”, se arată în comunicatul ANP.

Poliţiştii de penitenciare care au intrat în contact cu colegul lor infectat cu noul coronavirus au fost scoşi din serviciu şi plasați în izolare la domiciliu.  Continuitatea misiunilor specifice, în condiţii optime, va fi asigurat cu personal de rezervă. ”Referitor la contacţii persoane private de libertate, precizăm că aceştia au fost informaţi cu privire la cazul angajatului confirmat pozitiv, fiind monitorizaţi medical, în scop preventiv. Deţinuţii se află cazaţi în cadrul a două secţii de deţinere şi desfăşoară activităţile specifice fără a interacţiona cu persoanele custodiate la nivelul celorlalte secţii. Totodată, în urma triajului epidemiologic, nu au fost identificate situaţii de manifestare a simptomatologiei specifice COVID-19”, se mai arată în comunicatul ANP.

Un alt caz de infectare în rândul angajaților din Panitenciarul Galați a fost confirmat pe data de 5 iunie.

Administraţia penitenciarului aplică conduita indicată de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi implementează măsurile aferente Planului de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii și răspândirii infecției cu COVID-19 în rândul personalului și al persoanelor private de libertate (dezinfectare spaţii comune, intensificare triaj epidemiologic, monitorizare medicală, port al echipamentului de protecţie, distanţare de siguranţă, dialog permanent cu structurile competente ale Ministerului Sănătăţii).

Citit 3396 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2020 15:27

1 comentariu

 • postat de Terente Joi, 02 Iulie 2020 13:15 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  0

  Cred că la Penitenciarul Galaţi virusul a venit de la praful ridicat în aer în urma ventuzelor montate în asfalt la trecerea de pietoni din faţa porţii lor!
  O astfel de imbecilitate pe str. Traian nu mai există nicăieri până în Barieră! Toţi şoferii înjură în acea zonă!
  Poate se sesizează Primăria şi face măcar o trecere denivelată ca în celelalte locuri!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.