Record de infectări, în ultimele 24 de ore. Galaţiul, pe harta roşie a coronavirusului

Record de infectări, în ultimele 24 de ore. Galaţiul, pe harta roşie a coronavirusului
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Număr record de infectări în județul Galați. Nu mai puțin de 62 de persoane au fost confirmate cu infecție cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Acesta este cel mai mare număr de infectări raportat într-o singură zi în judeţul nostru. Dintre cei 62 de infectaţi, 11 provin de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei".

Numărul gălăţenilor care s-au infectatat cu coronavirus creşte alarmant, de la o zi la alta. După ce miercuri au fost raportate 53 de cazuri, numărul acestora a crescut cu nouă la raportarea de joi. Astfel, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a înregistrat cel mai mare număr de infectări în doar 24 de ore de până acum, respectiv 62. Numărul total al îmbolnăvirilor din judeţul nostru a ajuns la 1.427.

Dintre cei infectaţi, 871 au fost declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi din spitale. Numărul celor vindecaţi a rămas acelaşi ca miercuri.

Totodată, în ultimele 24 de ore a mai fost înregistrat un deces printre cei infectaţi cu coronavirus. Asta înseamnă că numărul gălăţenilor care şi-au pierdut viaţa după ce s-au infectat cu Covid-19 a ajuns la 108.

Situaţia din judeţ este cu adevărat alarmantă, mai ales că sunt foarte mulţi cei care nu mai respectă nicio regulă de protecţie, iar asta se vede clar în numărul foarte mare de infectări din ultimele zile, când ne-am confruntat cu cifre din ce în ce mai mari, aproape duble faţă de raportările de la finalul lunii trecute, când media infectărilor era de 30 pe zi.

Autorităţile fac în continuare apel către cetăţeni şi îi roagă să ia în serios această problemă. "Fac un apel la maturitatea și responsabilitatea tuturor cetățenilor județului Galați! Covid-19 nu este o glumă, iar luarea în derâdere a tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru nu ne salvează viața! Haideți să lăsăm teoriile conspirațiilor deoparte și să vedem că realitatea este dură. Fără respectarea măsurilor de igienă și de protecţie, va fi aproape imposibil să facem față acestui inamic invizibil. Noi suntem la datorie și facem tot ce este omenește posibil, dar avem nevoie de ajutorul tuturor cetățenilor, pentru a reuşi să câştigăm această luptă”, a transmis Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

Situaţia este critică şi la Spitalul Judeţean, acolo unde focarul de coronavirus s-a extins, în ultimele 24 de ore, cu încă 11 cazuri. Astfel, numărul cadrelor medicale infectate în această unitate sanitară a ajuns la 106. În zilele următoare, conform unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, toţi angajaţii Spitalului Judeţean vor fi testaţi, iar acest lucru ar putea scoate la iveală un număr mult mai mare de infectări.

Trebuie precizat şi faptul că, în ultimele 24 de ore, au fost efectuate 328 de teste, atât în spitale, cât şi în centrele private din judeţ. Numărul total al testelor efectuate a ajuns astfel la 12.334.

CITEȘTE ȘI: Activitate suspendată la Permise și Înmatriculări, după ce a apărut o suspiciune de infectare cu Covid-19

Citit 10335 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iulie 2020 02:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.