Mai multe instituții publice din Galaţi, ”atacate” de coronavirus

Mai multe instituții publice din Galaţi, ”atacate” de coronavirus
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Focarul de la Spitalul Județean "Sf. Apostol Andrei" Galați crește de la o zi la alta. În ultimele 24 de ore, la unitatea medicală cea mai importantă din județul nostru au fost confirmate încă șapte cazuri de infectare cu coronavirus printre cadrele medicale. Astfel, numărul total al cadrelor medicale infectate la Spitalul Județean a ajuns la 113.

Numărul celor infectați cu coronavirus ar putea crește în zilele următoare, pentru că, în urma deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați, toți angajații unității medicale vor fi testați.

Cei șapte angajați ai spitalului fac parte dintre cei 49 de gălățeni confirmați, în ultimele 24 de ore, cu infecție cu coronavirus. Astfel, numărul total al infectărilor cu Covid-19 a ajuns la 1.476, 303 cazuri fiind confirmate doar în ultimele șapte zile. Acesta este cel mai mare număr de infectări pe o perioadă de șapte zile, de la începutul pandemiei și până în prezent. Cu o săptămână în urmă, Galațiul a raportat 204 infectări, diferența destul de mare arătând că vorbim despre o transmitere comunitară, pe fondul nerespectării regulilor impuse de autorități.

Mai grav este că virusul a intrat și în mai multe instituții publice. Vorbim despre câte un angajat de la Direcția de Sănătate Publică, Casa Județeană de Pensii, Primăria Galați, Prefectura Galați și Curtea de Conturi. Situația este şi mai complicată la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și la Consiliul Județean, la fiecare dintre aceste instituții fiind confirmate câte patru cazuri.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, a fost raportat un nou deces. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 de ani. Cu acest nou caz, Galațiul are, în total, 109 decese, opt dintre ele fiind înregistrate în ultimele șapte zile.

Datele oficiale arată și faptul că, în ultima săptămână au fost făcute 1.497 de teste pentru depistarea coronavirusului, 372 dintre ele fiind făcute în ultimele 24 de ore.

Trebuie precizat și faptul că, din cele 1.476 de persoane confirmate pozitiv până acum, 871 s-au vindecat și au fost externate din spitale. Numărul celor vindecați a rămas acelaşi în ultimele trei zile.

În aceste condiții, gălățenii sunt rugați să respecte regulile de protecție și de distanțare socială.

Citit 9332 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2020 10:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.