De unde a pornit pandemia momentului

De unde a pornit pandemia momentului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Oraşul chinez Wuhan ar putea să nu fie locul de origine al SARS-CoV-2, după cum susţine un oficial la Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Mike Ryan, directorul departamentului de urgenţe din cadrul OMS, spune că "faptul că semnalul de alarmă s-a declanşat acolo nu înseamnă neapărat că acela este locul în care boala a trecut de la animale la oameni", arată Digi 24. Oficialul a declarat, de asemenea, că există "anumite goluri în peisajul epidemiologic" în studiile realizate asupra cauzei iniţiale de infectare. "Este nevoie de un studiu epidemiologic retrospectiv şi mult mai amplu" pentru a cerceta legăturile dintre primele cazuri de COVID-19 la oameni, a adăugat acelaşi director de la OMS.

OMS şi China vor alcătui împreună o echipă internaţională de experţi, care se vor deplasa la Wuhan, pentru a identifica lanţul de infecţii, începând de la primele cazuri de COVID-19 care au apărut în acest oraş, la sfârşitul anului trecut.

Recent, experţii dintr-un grup internaţional care consiliază OMS în domeniul pandemiei de COVID-19 au anunţat că agenţia pentru sănătate din cadrul ONU ar trebui să accelereze cercetările ce vizează descoperirea sursei de origine animală aflate la baza apariţiei noului coronavirus.

Citit 2127 ori Ultima modificare Luni, 10 August 2020 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.