Spitalul Județean Galați va avea un nou ambulatoriu de specialitate. Investiţie de 12,3 milioane de lei

Spitalul Județean Galați va avea un nou ambulatoriu de specialitate. Investiţie de 12,3 milioane de lei
Ambulatoriul va fi construit între clădirea actuală și parcarea nouă
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un nou proiect, în valoare de peste 12 milioane de lei, a demarat, luni dimineață, în curtea Spitalului Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei". Este vorba despre o nouă clădire, care va fi construită în curtea unității medicale, și care va adăposti peste 20 de cabinete medicale pentru ambulatoriul de specialitate. Totodată, proiectul prevede și renovarea cabinetelor care au fost ocupate de medicii de familie, dar și dotarea tuturor cabinetelor cu aparatură de ultimă generație.

Basculante, utilaje și muncitori forfotind în curtea interioară a Spitalului Județean de Urgență. Totul pentru că au fost demarate lucrările la o nouă clădire, care va adăposti 24 de cabinete medicale, pentru 13 specializări diferite, dar și o sală de așteptare și vestiare pentru personalul medical. "Este un obiectiv la care muncim de vreo doi ani, un proiec cu finanțare europeană, în valoare de 12,3 milioane de lei. Extindem ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean, pentru că sunt foarte multe cazuri, adresabilitatea este foarte mare, iar holurile erau supraaglomerate, oamenii stăteau la rând, erau două cabinete unul lângă altul și erau foarte mulți oameni pe holuri. Practic, prin această construcție nouă, extindem  ambulatoriul de specialitate cu încă 1.500 de metri pătrați, suprafață desfășurată", e explicat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Ținând cont de contextul epidemiologic actual, extinderea ambulatoriului este extrem de importantă, în condițiile în care, de luni bune, etajul al doilea al actualei clădiri a ambulatoriului este transformat în zonă tampon pentru pacienții care așteaptă rezultatele testelor Covid. "Sunt coordonator al ambulatoriului de specialitate și coordonator al zonei tampon suspecți/ confirmați Covid şi pot să vă spun că a fost extrem de dificil să ne relocăm, să ne reorganizăm, ca să putem face la etajul al doilea al ambulatoriului secția tampon", ne-a explicat dr. Aurelia Romilă, directorul medical al Spitalului Județean Galați.

13 specializări și aparatură de ultimă generație 

Totodată, în cadrul proiectului, vor fi renovate și cabinetele în care își desfășurau activitatea medicii de familie, dar se vor cumpăra și aparate performante pentru ca pacienții să poată beneficia de servicii medicale decente. "Având în vedere că policlinica are 3.622 de metri pătrați și, lunar, îi trec pragul 13-14.000 de pacienți, această  extindere este foarte importantă, având în vedere chiar contextul epidemiologic, când se impune distanțarea între pacienți. Pentru aceste cabinete noi va fi cumpărată aparatură extrem de performantă și vor fi angajate cadre medicale. Printre noile aparate medicale pe care le vom avea menționez: ecograf 3D, electro-cauter, sistem complex de video-endoscopie flexibilă, tomograf cornean cu ecograf ocular, audiometru, timpanometru sau aparat screening auditiv", ne-a declarat Alina Dobrea, managerul Spitalului Județean.

Echipamentele, a căror valoare depășeste două milioane de lei, vor fi destinate următoarelor specialităţi medicale: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, ginecologie, urologie, radiologie și imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie, ortopedie şi oncologie.

Întregul proiect este finanțat din fonduri europene, contribuția Consiliului Județean Galați fiind de doar 2 la sută. Termenul de execuție a lucrărilor este de 16 luni, acestea fiind efectuate de aceeași asociere de firme care s-a ocupat și de construcția secției de Radioterapie.

CITEȘTE ȘI: Gălăţean de 18 ani, decedat după ce s-a infectat cu Covid-19. Cea mai tânără victimă din România

Citit 3371 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2020 22:11

3 comentarii

 • postat de Opriti macelul
  Marți, 25 August 2020 17:30
  89.136.231.***
  Populatia e imbatranita si va fi din ce in ce mai bolnava. constat ca si cei tineri si cu varsta intre 30-40 ani sunt bolnavi din cauza alimentatiei proaste, a salariilor mici care nu iti permit sa mananci sanatos, bacterii, virusi peste tot, oameni cu probleme de inima, se coloana, ochi, vertebre, varice si alte boli grave. se moare pe capete. stresul te face sa bei si sa fumezi si te imbolnavesti. e nevoie de medici competenti care sa fie iubitori de oameni si sa isi faca meseria cu pasiune altfel multi vor mai muri. Degeaba avem cladire noia si aparatura daca nu avem medici buni si cu suflet mare, daca nu avem asistente care sa ajute pe acesti oameni in mare pericol.
  Opriti macelul..din cauza covid au murit multi care nu aveau covit ci alte boli si au fost abandonati si lasati sa moara. Cum sa spui ca nu se poate interveni ca tot spitalul e plin de covizi si ca nu mai faceti fata si lasati sa moara oamenii. Se stie clar care e realitatea. suna telefoanele si se spune..nu mai preluam nimic ca e plin de cei cu covid. Pai nu sunt circuite separate? cei cu covid intr-un loc si ceilalti in alt loc? Am mers la cateva inmormantari anul asta si oamenii nu aveau covid dar au fost victimele sistemului.
  1
  3
  Raportează
 • postat de MX
  Marți, 25 August 2020 13:18
  79.116.109.***
  Da Eugen mare adevar degeaba atitea cladiri noi daca pt. unii caracterul ramine tot vechi. Aici trebuie umblat...
  0
  8
  Raportează
 • postat de Eugen
  Marți, 25 August 2020 08:37
  86.124.205.***
  Problema principala a spitalului judetean e personalul angajat, verisori, cumetri angajatati pe pile ce trateaza pacientii execrabil.

  Asa ca mafia din spital cand o schimbati?
  0
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.