Coronavirusul - trend descrescător la Galaţi, în privinţa infectărilor şi cazurilor active

Coronavirusul - trend descrescător la Galaţi, în privinţa infectărilor şi cazurilor active
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

33 de cazuri noi de infectare, un deces și un nou focar de coronavirus în Galați. Acesta este, pe scurt, bilanțul zilei de joi cu privire la situația epidemiologică din județul nostru, care se află, conform datelor statistice, pe un trend descendent al infectărilor. Trendul descendent este vizibil și atunci când vorbim despre numărul cazurilor active de coronavirus.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a raportat, joi, încă 33 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Asta înseamnă că numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 3.149. Din păcate, Direcția de Sănătate Publică a confirmat și un nou focar. Este vorba despre Centrul de Plasament Nr. 3, unde sunt internați 37 de beneficiari cu deficiențe (handicap grav). Conform datelor oficiale, la acest centru au fost confirmate șapte cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care cinci sunt printre beneficiari. Celelalte două cazuri sunt în rândul angajaților, fiind vorba despre două infirmiere. În aceste condiții, Centrul de Plasament Nr. 3 a fost băgat în carantină, măsura urmând să fie ridicată la 14 zile de la confirmarea ultimului caz de îmbolnăvire.

Trebuie precizat faptul că din cele 3.149 de persoane infectate cu Covid-19, 2.581 au fost deja declrate vindecate, numărul celor vindecaţi crescând în ultimele 24 de ore cu 42.

Totodată, în ultimele 24 de ore a fost raportat încă un deces, astfel că numărul gălățenilor care au pierdut lupta cu boala a ajuns la 155.

Mai puține infectări și cazuri active

Vestea bună este însă că, în ultima perioadă, Galațiul se află pe un trend descendent în ceea ce privește numărul îmbolnăvirilor și al cazurilor active. Astfel, dacă în prima săptămână din august, DSP raporta 307 persoane infectate, în ultima săptămână au fost raportate doar 225 de cazuri noi. Numărul infectărilor noi a scăzut în fiecare săptămână din luna august, ceea ce arată faptul că gălățenii au început să respecte regulile impuse de autorități și au renunțat să plece în concediu în zonele cu pericol mare de infectare, precum litoralul.

La capitolul decese, numărul acestora s-a menținut pe aceeași linie, de câte opt la șapte zile, excepție făcând săptămâna 14-20 august, când s-au înregistrat 15 decese.

Calculele arată că și numărul cazurilor active a scăzut în ultima săptămână față de primele șapte zile din august. Astfel, la începutul lunii erau 874 de cazuri active, numărul acestora ajungând în ultima săptămână la 413.

Scăderea numărului de îmbolnăviri a fost constatată și de autoritățile de la București, Galațiul trecând de la lista cu județele roșii pe lista cu cele cu trend descendent, iar asta ar putea face ca măsurile restrictive impuse de autorități pentru terase și sălile de jocuri de noroc să fie ridicate începând cu 1 septembrie. Asta dacă gălățenii vor respecta în continuare regulile și numărul infectărilor nu va crește în următoarea perioadă.

În ultimele 24 de ore a scăzut și numărul gălățenilor aflați în izolare la domiciliu. Mai exact, în izolare mai sunt 194 de persoane, cu 37 mai puține față de raportarea de miercuri. De cealaltă parte, însă, numărul gălățenilor aflați în carantină a crescut de la 429 la 430 de persoane.

Datele oficiale arată că a scăzut și numărul persoanelor internate în secțiile de terapie intensivă. Astfel, conform raportării DSP, doar cinci persoane mai sunt în stare gravă, față de opt cât erau miercuri.

De la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județul Galați au fost prelucrate 27.292 de teste, cu 472 mai mult față de ziua precedentă.

Citit 4073 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 August 2020 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.