Prima unitate medico-socială nouă din ultimii 30 de ani

Prima unitate medico-socială nouă din ultimii 30 de ani
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Miercuri, 16 septembrie 2020, a fost inaugurat noul corp de clădire construit la Gănești pentru pacienții cu afecțiuni psihice grave, investiție de 13,28 milioane lei, asigurată cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați. Practic, discutăm despre primul spital construit de la zero în ultimii 30 de ani în județul nostru. Noua clădire are o suprafață desfășurată de 3.700 de metri pătrați, cu un demisol unde sunt amplasate spaţiile tehnice şi bucătăria, iar la parter se află cabinetele medicale, farmacia şi spaţii pentru îngrijirea pacienţilor. La etajul întâi se află o zonă pentru personalul unității şi una cu rezerve pentru pacienţi, iar cel de-al doilea etaj este destinat în totalitate bolnavilor. Spitalul dispune de saloane cu două sau trei paturi, bucătărie complet utilată, cabinete medicale, spații pentru gimnastică medicală, masaj și fizioterapie, cabinet stomatologic și farmacie. Fiecare salon are baie proprie și a fost dotat cu paturi, saltele, mese și noptiere noi. La cele două etaje sunt saloane separate pentru pacienții cu boli transmisibile. Clădirea dispune de 50 de locuri de cazare pentru persoanele internate la UMS Gănești.

Din păcate, am aflat că mulți dintre cei internați aici au fost abandonați de familie. Nimeni nu i-a mai vizitat de ani de zile, spitalul devenind casa lor.

În viitorul apropiat, Consiliul Județean intenționează să introducă într-un amplu proces de modernizare și vechile spații ale spitalului, deja mult îmbunătățite.

Citit 2486 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2020 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.