Ore și ture suplimentare pentru angajații de la Ambulanță

Ore și ture suplimentare pentru angajații de la Ambulanță
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Situație delicată la Serviciul Județean de Ambulanță Galați. Deși a beneficiat de o gură de oxigen în perioada stării de urgență, primind aprobare să angajeze 19 persoane, Ambulanța gălăţeană a rămas acum fără acest ajutor, pentru că 19 contracte încheiate au expirat, iar angajații rămași sunt acum nevoiți să facă ore suplimentare.

"Dacă acum patru luni erau 200-300 cazuri, acum sunt de trei ori mai multe. Vă dați seama că volumul de muncă este mult mai mare, sunt multe cazuri de suspecți Covid la care trebuie să mergem, îmbrăcați în combinezoane, este foarte greu. Facem și ore suplimentare și ture în plus, ca să putem acoperi volumul de muncă", ne-a mărturisit Sorin Pătrașcu, ambulanțier.

În urma expirării celor 19 contracte încheiate pe perioadă determinată, Serviciul de Ambulanță a pierdut patru ture, la un interval de 24 de ore, ceea ce este extrem de mult, în condiţiile în care în Galați sunt, zilnic, câte zece echipaje pe tură.

"Avem o situație dificilă, în urma plecării celor 19 angajați, cărora le-a expirat contractual. Am avea nevoie să primim din nou aceste posturi, pentru a face față în această situație. Cazurile s-au triplet, activitatea noastră a crescut cam cu 30 la sută. Situația devine pe zi ce trece mai grea. Sperăm ca hotărârea de guvern, care este în transparență decizională, să fie adoptată cât mai repede, pentru a putea readuce acești oameni la serviciu", ne-a explicat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Galați.

Citit 2853 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Octombrie 2020 22:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.