Controale în secțiile de Terapie Intensivă din spitalele gălățene

Controale în secțiile de Terapie Intensivă din spitalele gălățene
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Toate secțiile de Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) din spitalele gălățene sunt verificate, de ieri, în urma unui ordin dat de Ministerul Sănătății. Controalele sunt făcute de echipe mixte, formate din inspectori ai mai multor instituții publice. Astfel de acțiuni au loc la nivel național, ca urmare a tragediei produse, sâmbătă seară, în secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț.
În total, în județul Galați, există secții ATI în cinci spitale: Spitalul Județean de Urgență, Spitalul de Copii, Spitalul CFR, Spitalul din Tecuci și Maternitatea "Buna Vestire".
Verificările sunt efecuate de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați și ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR).
"Sunt verificate aspectele prevăzute în Ordinul Ministerului Sănătății 1500/2009, privind organizarea și funcționarea secțiilor ATI, precum și cele din Ordinul 914/2006, pentru aprobarea normelor privind condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare", a precizat, pentru "Viața liberă", Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galați.

Citit 2408 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 00:30

3 comentarii

 • postat de rocky
  Miercuri, 18 Noiembrie 2020 15:26
  85.186.96.***
  Ce-i place presei sa complice lucrurile si politicului de altfel, ca deh, intr-o harababura de asta nu mai avem pe cine trage la raspundere, nu e asa ?
  Pai, oameni buni, accidentul de la spitalul din Neamt s-a produs ca urmare a unei explozii, asa cum spunea un medic de acolo: s-a aprins oxigenul care scapa de la un injector a instalatiei de oxigen din spital. Pai daca e asa si sigur e asa, atunci cine trebuia in cadrul spitalului sa verifice si sa faca probe functionale periodice cu aceasta instalatie ? Daca gasiti raspuns la intrebarea asta, gasiti vinovatul.
  E posibil, cum e prin Romania prin mai multe sisteme (intreprinderi), din lipsa de banii, reparatiile capitale sa tot fie amanate de la un an la altul iar in acest caz riscul de a apare o avarie e mare, chiar si cu verificarile periodice. Adica, conform procedurilor in vigoare, daca la o instalatie de oxigen noua verificarile si probele functionale se fac sa zicem la X luni, o data cu depasirea duratei de viata a instalatiei, acele X luni nu mai reprezinta o garantie ca in acest timp nu apare o avarie. In mod normal firma care face verificarile astea ar trebui sa puna lacatul pe instalatie, gata, dar nu o face pentru ca vine un domn doctor, sau chiar dl. manager a spitalului si ii spune: "ce faci domne, inchidem sectia (spitalul) ca avem atatia pacientii !!!" si uite asa se mai da aviz inca un an, si asta cu complicitatea institutiilor statutului, care cunosc situatia dar lipsa banilor rostogolesc problema de la o guvernare la alta.
  Bine ca la Spitalul Judetean galati in toamna asta se trage tare la modernizarea instalatiei de oxigen (se inlocuiesc tevi, tot) asa am auzit de la cineva care lucreaza acolo !!! Deci, noi galatenii putem sta mai linistiti !
  1
  2
  Raportează
 • postat de Tubulatura și prizele de oxigen, alături de prizele electrice ?!?
  Miercuri, 18 Noiembrie 2020 11:54
  213.233.88.***
  Păi, ce o căuta prizele electrice lângă tubulatura și prizele de oxigen ?!?
  0
  7
  Raportează
 • postat de Ida
  Miercuri, 18 Noiembrie 2020 09:37
  92.84.41.***
  Spitalul Militar nu are sectie ATI?!?
  1
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.