Controale în secțiile de Terapie Intensivă din spitalele gălățene

Controale în secțiile de Terapie Intensivă din spitalele gălățene
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Toate secțiile de Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) din spitalele gălățene sunt verificate, de ieri, în urma unui ordin dat de Ministerul Sănătății. Controalele sunt făcute de echipe mixte, formate din inspectori ai mai multor instituții publice. Astfel de acțiuni au loc la nivel național, ca urmare a tragediei produse, sâmbătă seară, în secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

În total, în județul Galați, există secții ATI în cinci spitale: Spitalul Județean de Urgență, Spitalul de Copii, Spitalul CFR, Spitalul din Tecuci și Maternitatea "Buna Vestire".

Verificările sunt efecuate de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați și ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR).

"Sunt verificate aspectele prevăzute în Ordinul Ministerului Sănătății 1500/2009, privind organizarea și funcționarea secțiilor ATI, precum și cele din Ordinul 914/2006, pentru aprobarea normelor privind condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare", a precizat, pentru "Viața liberă", Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galați.

Citit 2606 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.