Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au depistat, pe piaţa din România, în urma unor controale, zeci de milioane de măşti ale căror caracteristici nu respectau prevederile legale în vigoare. Reprezentanţii ANPC susţin că au fost depistate măşti care au deficienţe minore - adică nu sunt etichetate cum trebuie - iar acestea pot fi retrase temporar de la vânzare, iar după etichetarea corectă pot fi reintroduse în circuit şi vândute. Însă, acelea care nu au filtre corespunzătoare, certificate de un organism autorizat în Europa pentru acest lucru, trebuie retrase definitiv de la vânzare, a explicat Eduardt Cozminschi, preşedintele ANPC, pentru Digi24.
Pentru cumpărător, alegerea măştii medicale care să-l protejeze poate fi o adevărată provocare, pentru că, din cauza multitudinii de elemente care trebuie trecute pe etichete, este dificil să-şi dea seama, a mai spus şeful ANPC.
Potrivit oficialului, este responsabilitatea vânzătorului să se asigure că măştile respectă normele de etichetare şi de calitate pentru a putea fi vândute. Controalele ANPC s-au derulat în perioada 23 octombrie - 23 noiembrie, la 599 de magazine din ţară, mari retaileri şi lanţuri de farmacii care vând măşti de protecţie. Au fost verificate 35.180.666 de măşti, în valoare 19.763.739 de lei. Dintre acestea, 31.931.598 au fost oprite temporar de la comercializare, până la remedierea neconformităţilor constatate, iar 725.448 de măşti, în valoare de 3.152.544 lei, au fost scoase definitiv de la vânzare.

Citit 1069 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie 2020 17:02

2 comentarii

 • postat de Tudor V Marți, 01 Decembrie 2020 16:02 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  6

  Si atunci pentru ce mai sunt platiti cu carute de bani sute si mii de angajati bugetari ai entitatilor de control a calitatii marfurilor/serviciilor (OPC/politii locale, nationale si de frontiera/anaf-vama/dsv-dsp-uri, avocati ai popoarelor psd), sau ce pazesc asociatiile cu competemnte in zona protectiei drepturilor omului/consumatorului/clientilor, asa zis nonguvernamentale ce solicita cota din impozit pe venit, dar nu apara concret consumatorii, fiind preocupati de zona politica si a binelui personal/familial (case/ limuzine/intermedieri intre politic si interlop)!

  Raportează
 • postat de Carmen Marți, 01 Decembrie 2020 11:53 5.13.189.*** Link la comentariu
  1
  3

  Pai nu era vorba ca si o esarfa e buna? Adica orice fel de carpa? Asa ca, de ce nu sunt conforme mastile astea? La fulare si esarfe exista certificat de conformitate?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.