Șase electrocardiografe pentru Spitalul Județean

Șase electrocardiografe pentru Spitalul Județean
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" au fost achiziţionate şase electrocardiografe de ultimă generaţie. Echipamentele medicale au intrat în dotarea secţiilor de oncologie, diabet, chirurgie vasculară, neurochirurgie, endocrinologie şi medicală I. Aparatele sunt complet echipate şi au costat 247.044 de lei, investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

"Anul acesta au fost realizate cele mai mari investiţii în aparatură medicală. Bugetul alocat de către Consiliul Judeţean este de aproximativ zece milioane de euro, la care se adaugă fondurile europene obţinute pentru dotarea acestui spital. O parte din aparate au ajuns, altele urmează să fie aduse de către furnizori sau sunt în diverse etape de achiziţie publică. Spre exemplu, în cel mai scurt timp trebuie să ajungă un echipament performant pentru monitorizarea pacienţilor cu probleme cardiace", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Electrocardiografele sunt dotate cu softuri care analizează datele obţinute şi ajută medicul în stabilirea diagnosticului. Investigaţiile se pot realiza şi la patul pacientului, iar datele obţinute pot fi stocate electronic.

Citit 1201 ori Ultima modificare Marți, 15 Decembrie 2020 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.