Agenţia Europeană a Medicamentului nu recomandă utilizarea Ivermectinei pentru tratarea COVID-19

Agenţia Europeană a Medicamentului nu recomandă utilizarea Ivermectinei pentru tratarea COVID-19
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a sfătuit luni împotriva utilizării medicamentului antiparazitar ivermectină pentru prevenirea sau tratamentul coronavirusului în afara studiilor clinice controlate, relatează AFP.

EMA "a concluzionat că datele disponibile nu susţin utilizarea acestui medicament pentru tratarea COVID-19, în afara studiilor clinice", a declarat agenţia cu sediul în Amsterdam, într-un comunicat.

"Sunt necesare studii suplimentare pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea şi siguranţa produsului în prevenirea şi tratarea COVID-19", a adăugat EMA, potrivit Agerpres.

Eficacitatea Ivermectinei împotriva coronavirusului, prezentată uneori pe reţelele sociale ca un remediu "miraculos", nu a fost dovedită ştiinţific, susţine EMA.

Utilizarea acestui medicament ca tratament împotriva COVID-19 nu este, de asemenea, autorizată în Uniunea Europeană, iar EMA nu a primit "nicio cerere pentru o astfel de utilizare", a declarat autoritatea de reglementare europeană.

"Studiile de laborator au arătat că Ivermectina poate bloca replicarea SARS-CoV-2 (virusul care provoacă COVID-19), dar la concentraţii mult mai mari decât cele obţinute cu dozele autorizate în prezent", a explicat EMA.

Prin urmare, efectele adverse şi posibila toxicitate nu pot fi excluse la aceste doze, a adăugat agenţia.

Citit 998 ori Ultima modificare Luni, 22 Martie 2021 22:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.