O echipă a Spitalului Militar îi vaccinează împotriva COVID-19 pe gălățenii din satele izolate
Foto: Spitalul Militar Galați

O echipă a Spitalului Militar îi vaccinează împotriva COVID-19 pe gălățenii din satele izolate
Femeie din satul Ciorăști, imobilizată la pat, vaccinată la domiciliu
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În vreme ce pentru unii dintre noi vaccinarea împotriva COVID-19 s-a transformat într-un interminabil subiect de dezbateri, sunt și gălățeni care, până de curând, nici măcar nu au avut posibilitatea de a se vaccina, chiar dacă ar fi dorit acest lucru. Vorbim despre acei locuitori din satele izolate ale județului, care nu au putut merge până la un centru fix de vaccinare. De peste o săptămână, în sprijinul lor a venit o echipă mobilă a Spitalului Militar ”Dr. Aristide Serfioti” Galați.

Prima oprire a centrului mobil de vaccinare a fost, pe 11 mai, în satul Rediu. Aici, au fost vaccinate 72 de persoane, prima dintre ele fiind o femeie de 82 de ani. Pe 17 mai, prima oprire a echipei mobile a ajuns în satul Ciorăști, din comuna Priponești, unde au fost vaccinați 61 de oameni. Apoi, echipajul a mers la Gohor, unde a mai vaccinat alte 23 de persoane. Pe 18 mai, echipa mobilă a poposit în comuna Țepu, unde a administrat 66 de doze de vaccin Pfizer.

”Vinerea aceasta, urmează să mergem în comuna Cerțești, iar pentru săptămâna viitoare avem programat să ne deplasăm la Ghidigeni, Brăhășești, Poiana și Liești. Ne adresăm în special persoanelor care nu au posibilitatea de a merge către un centru fix de vaccinare, precum și persoanelor imobilizate, în cazul cărora mergem să le vaccinăm la domiciliu”, a precizat colonelul medic Constantin Vlase, comandantul Spitalului Militar Galați.

Echipa mobilă a ajuns în satul Rediu:

Echipa mobilă este condusă de maiorul dr. Costin Ciobotă, iar asistenții care vaccinează sunt Sebastian Bumbaru și sergenții Georgel Androne și Călin Spiridon Zisu. Personalul medical a fost însoțit și de un paramedic din partea ISU Galați, precum și de un echipaj de Poliție Militară de la Brigada 10 Geniu, Brăila.

Spitalul Militar Galați are arondate pentru vaccinarea cu centrul mobil județele Galați și Brăila. Autoritățile locale care vor ca echipa mobilă să ajungă și în comunele lor trebuie să facă o adresă către Direcția de Sănătate Publică Galați, în care să specifice acest lucru, dar și să trimită o estimare a numărului de persoane care ar dori vaccinarea în localitățile respective.

Citit 1607 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Mai 2021 20:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.