Parlamentarii AUR neagă beneficiile vaccinării. O "dictatură sanitară" inexistentă

Parlamentarii AUR neagă beneficiile vaccinării. O "dictatură sanitară" inexistentă
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

În cea mai mare parte a sa, conferința de presă a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) de duminică, 8 august, a avut ca scop transmiterea unui mesaj referitor la ”tentativa instaurării unei noi dictaturi sanitare”. ”Avem toate caracteristicile unui regim dictatorial: instaurarea terorii prin manipularea informațiilor ce țin de pandemie și amenințarea cu Valul 4 ce ar genera 1.500 de victime pe zi”, a precizat copreședintele formaţiunii, Claudiu Târziu. Senatorul băcăuan s-a declarat ferm împotriva vaccinării obligatorii anti-COVID, fiind de părere că această campanie de imunizare reprezintă doar o ”afacere enormă”, cu restricții împotriva celor care nu se vaccinează, aspect inexistent astăzi în România. În opinia liderului AUR, în acest fel se camuflează adevăratele probleme privitoare la îndatorarea țării și transformarea acesteia în... colonie. În același sens, el a menționat că România încasează doar 27 la sută din taxele și impozitele legale, din totalul care ar putea fi încasat, confuzie gravă cu procentul de colectare fiscală din PIB. Acesta, într-adevăr, este sub 30 la sută de ani buni, dar e... ”altă gâscă în altă traistă”.

Altfel, AUR nu se opune efectiv vaccinării, dar reprezentanții săi cred că asigurarea imunizării colective se face, mai degrabă, prin alimentație și mișcare. În plus, medicul ortoped Sorin Muncaciu este de părere că vaccinurile anti-COVID nu au fost suficient testate și ar fi trebuit verificate pe animale. Acest stadiu a fost parcurs în trecut, conform datelor prezentate public de Agenția Europeană pentru Medicamente. Același deputat AUR crede că ”în lumea occidentală, s-a format un cartel de media, The Trusted News Initiative, care, în trecut, a participat la înfrângerea lui Donald Trump. Din acest cartel face parte și media europeană, inclusiv EBU (European Broadcasting Union), dar și rețelele de socializare. Aceștia au hotărât că singura soluție este vaccinarea și au decis să cenzureze toate informațiile în acest sens”. Cu alte cuvinte, în opinia lui Sorin Muncaciu, datele relevante, mai ales privind pandemia, sunt cele culese din alte surse, altele decât cele oficiale, preluate și prezentate firesc în mass-media.

Tot Sorin Muncaciu a afirmat că prețul apei potabile în municipiul Galați este de 5,56 de lei/ metru cub, în condițiile în care acesta s-ar datora costurilor cu depoluarea, fiind utilizată apa din Dunăre, fără a clarifica dacă acest preț este unul ridicat sau nu. Conform informațiilor prezentate de operatorul Apă Canal SA, Galațiul este alimentat din două surse de apă: una de suprafață şi alta subterană. Stațiile de preclorinare și clorinare asigură dezinfecția apei de suprafață după filtrarea acesteia în cele 16 filtre rapide cu nisip, în timp ce sursa de apă brută de adâncime este reprezentată de două fronturi de captare: Salcia-Liești și Vadu-Roșca, situate într-o zonă protejată din punct de vedere sanitar, pe malul drept al râului Siret. O afirmație nereală desprinsă din discursul parlamentarului se referă la achitarea de către Apă Canal a unei redevențe de opt la sută (din total venituri? - n.r.) către Consiliul Județean (CJ) Galați. Conform reprezentanților CJ, aceste sume nu rămân la dispoziția instituției, ci se reîntorc imediat în bugetul Apă Canal pentru continuarea investițiilor.

La rândul său, celălalt deputat AUR de Galați, medicul stomatolog Lilian Scripnic, și-a manifestat preocuparea pentru crearea unui ”paradis nautic” la Galați, în condițiile în care, actualmente, cei circa 2.500 de proprietari de mici ambarcațiuni nu dispun de condiții pentru acostare. El a arătat că pontonul din zona Trecere Bac, amenajat pe vremea fostului ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, și care a costat circa 800.000 de euro este distrus. ”Astăzi, el mai este funcțional doar în proporție de circa 25 la sută și a fost un proiect eșuat, doar exploatat politic și de care gălățenii nu au apucat să se bucure”, a adăugat Scripnic. Pe cale de consecință, nu ne este limpede cum soluționarea problemei acostării micilor ambarcațiuni nautice ar rezolva dorința gălățenilor de a efectua curse regulate pe apă măcar până la Brăila sau Tulcea, dacă nu chiar și până în Delta Dunării, problemă mult mai complexă ce necesită o minimă analiză oportunitate/cost.

Revenind în lumea reală, rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova, acolo unde AUR a obținut doar în jur de 1% din voturile valabil exprimate este minimalizat de liderii partidului. ”În ziua alegerilor, partidul nostru avea o vechime de doar două luni, iar scrutinul ne-a arătat o polarizare excesivă a voturilor către oștirile din spatele a două figuri publice”, a explicat senatorul Claudiu Târziu, făcând trimitere către Maia Sandu și Igor Dodon. În opinia acestuia, a fost vorba de fapt de un al treilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale de peste Prut.

Citit 2903 ori Ultima modificare Miercuri, 11 August 2021 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.