Studii şi proiecte pentru extinderea Spitalului Județean

Studii şi proiecte pentru extinderea Spitalului Județean
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

O asociere de trei companii bucureștene, formată din Atlas Consulting & Proiect SRL (în calitate de ofertant lider), alături de MC General Consult Engineering SRL și de BIM Design Consulting SRL, împreună cu alți șase subcontractanți, se vor ocupa de servicii de proiectare (studiu de fezabilitate, inclusiv studii de teren și alte studii specifice) pentru obiectivul de extindere, modernizare și dotare a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" din Galați. Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Consiliul Județean (CJ) a atribuit acestei asocieri, compuse din nouă firme, lucrările de mai sus, la valoarea de 1,293 milioane de lei, exclusiv TVA, în baza criteriului "cel mai bun raport calitate-preț".

Mai exact, în vederea realizării obiectivului, serviciile pentru realizarea proiectării sunt cele de expertiză tehnică corp C5, studiu de fezabilitate, studii de teren și alte studii specifice solicitate de cerințele legislative sau normative, precum și planul de organizare a spațiilor ce vor fi eliberate în cadrul corpului C5.

În luna ianuarie a acestui an, președintele CJ, Costel Fotea, preciza, într-un interviu acordat în exclusivitate cotidianului nostru, că se are în vedere extinderea Spitalului Județean cu încă o aripă, obiectiv menit a descongestiona unitatea sanitară. "Discutăm despre o nouă clădire, în formă de T, cu nouă etaje și saloane cu doar două-trei paturi și baie proprie. Acest proiect, în valoare de circa o sută de milioane de euro, intenționăm să fie depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și ar rezolva în bună măsură problemele sanitare din județul Galați", a adăugat atunci președintele CJ.

Noua clădire ar putea avea o suprafață de 31.000 de mp şi va fi proiectată astfel încât să cuprindă 25 de săli de operaţie şi 75 de paturi de terapie intensivă.

În plus, CJ Galați a atribuit recent patru loturi de dotări aferente Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul de Pneumoftiziologie, în valoare de 2,444 milioane de lei. Astfel, de furnizarea unui computer tomograf, dar și a instalației de Roentgen diagnostic post grafie și scopie se va ocupa firma ilfoveană Mediq Innovative Technologies SRL, împreună cu subcontractanții săi, valoarea achiziției fiind de 2,15 milioane de lei. Alte dotări medicale vor fi în sarcina Med Healthcare Project SRL, iar furnizarea de mobilier medical a revenit DAC Technology SRL, ultimele două fiind companii cu sediul în Capitală.

Citit 2343 ori Ultima modificare Joi, 09 Septembrie 2021 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.