COVID-19. Revin restricțiile sanitare în municipiul Galați. Certificatul verde COVID, obligatoriu la restaurante şi teatre

COVID-19. Revin restricțiile sanitare în municipiul Galați. Certificatul verde COVID, obligatoriu la restaurante şi teatre
Evaluaţi acest articol
(49 voturi)

Începând de duminică, 3 octombrie, conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, municipiul Galați intră în scenariul roșu al pandemiei de SARS-CoV-2, o dată cu depășirea ratei de infectare de 3/1.000 de locuitori, calculată în ultimele 14 zile. Mai exact, incidența cazurilor, raportată sâmbătă, este 3,57 la mie, motiv pentru care se vor aplica măsurile prevăzute în HG 932 din 9 septembrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, modificată și completată cu HG 990 din 17 septembrie și cu HG 1.015 din 23 septembrie.

Mai concret, accesul în restaurante, cinematografe, teatre, săli de fitness sau de jocuri de noroc, la competiții sportive, conferințe și cursuri de instruire va fi condiționat de vaccinarea cu schema completă sau trecerea prin boală nu mai veche de șase luni, prin verificarea certificatului verde COVID. În plus, până la atingerea ratei de infectare de 6/1.000 de locuitori, accesul este permis și celor care dețin rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.

Sâmbătă, 2 octombrie, alte 13 comune din județ, dar și municipiul Tecuci și orașul Târgu Bujor se află în scenariul roșu al pandemiei, în timp ce în comuna Buciumeni, unde rata de infectare din ultimele 14 zile a ajuns la 6,6/1.000 de locuitori, se aplică carantina de noapte în weekend.

Citit 17620 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Octombrie 2021 02:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.