Extinderi și operaționalizări de secții pentru bolnavii de COVID-19

Extinderi și operaționalizări de secții pentru bolnavii de COVID-19
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a adoptat recent o hotărâre de operaționalizare a secției exterioare din curtea Spitalului de Psihiatrie ”Elisabeta Doamna” din Galați, în contextul agravării pandemiei de COVID-19 în județ.

Astfel, începând de luni, 18 octombrie, se detașează la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Cuvioasa Parascheva” următoarele categorii de personal de la unitățile spitalicești, după cum urmează: de la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” doi medici specialiști, patru medici rezidenți, cinci asistenți medicali, două infirmiere, două îngrijitoare și un brancardier, de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire” doi asistenți medicali, un infirmier și un îngrijitor, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Ioan” trei asistenți medicali, un infirmier și un îngrijitor, iar de la Spitalul de Psihiatrie ”Elisabeta Doamna” cinci asistenți medicali, un infirmier și un îngrijitor. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase va asigura personalului detașat echipamente individuale de protecție complete, corespunzătoare expunerii la riscul existent.

Tot începând de luni, 18 octombrie, conform aceleiași hotărâri luate de CJSU Galați, Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” va dispune în regim de urgență extinderea Secției Suport COVID-19 cu un număr de 25 de paturi (dintre care 16 cu sursă de oxigen) în etajul I – tronson stânga, prin înglobarea Secției Chirurgie III.

Citit 1244 ori Ultima modificare Luni, 18 Octombrie 2021 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.