UPDATE. O tânără a murit în chinuri, după ce a fost diagnosticată greșit de două ori

UPDATE. O tânără a murit în chinuri, după ce a fost diagnosticată greșit de două ori
Evaluaţi acest articol
(78 voturi)

Un nou caz revoltător, petrecut recent la Spitalul Județean Galați, aduce încă o dată în atenție superficialitatea cu care unele cadre medicale de aici abordează actul terapeutic. O fată de doar 21 de ani s-a stins după săptămâni întregi de suferință, timp în care a fost trimisă de două ori acasă, cu diagnosticul greșit, și după ce a fost lăsată să se chinuie ore în șir pe holurile de la Urgențe. Familia tinerei cere acum să se facă dreptate, pentru ca alte persoane să nu mai aibă parte de aceeași soartă.

Pe 28 octombrie, Mihaela Anghele a simțit o durere bruscă și puternică în zona lombară. Părinții au chemat Ambulanța, iar fata de 21 de ani, studentă în anul 3 la Medicină, a fost dusă la secția UPU a Spitalului Județean Galați. Nimic nu anunța atunci tragedia care urma să aibă loc. "La Urgențe, am așteptat șase ore până să i se pună un diagnostic, care s-a dovedit a fi greșit. I s-a pus diagnosticul de lombosciatică, fără ca medicul să se apropie de ea. Apoi, am fost trimiși acasă, cu o rețetă. Durerile au continuat, așa că sâmbătă dimineață, pe 30 octombrie, am venit noi cu ea la spital, la Urgențe. Când ne-au văzut, doamnele de acolo mi-au spus: a, pentru o durere de spate veniți iar? Doctorul care a fost chemat i-a pus același diagnostic, dar tot de la distanță. I-a dat și o trimitere la RMN, pentru că dânsul a spus că nu se uită la fată fără RMN. Era o investigație pe care eu, sâmbătă, nu am avut unde să o fac. Astfel, am fost trimiși din nou acasă", spune Carmen Anghele, mama fetei.

"Mami, mami, nu mă lăsa!"

Duminică dimineață, când a mers la baie, Mihaela a simțit că are o umflătură în zona anusului. Mama sa a chemat iarăși Ambulanța, iar fata a fost dusă, pentru a treia oară în decurs de doar patru zile, la Spitalul Județean. "Și atunci, tot lombosciatică i-au spus că are, până când i-am arătat doamnei doctor o poză cu abcesul fetei. Atunci, s-au schimbat la 180 de grade și au spus: chemați repede chirurgul, pentru că fata asta are abces și o să moară. Acestea au fost cuvintele doamnei doctor. L-au chemat pe domnul doctor chirurg, care, după părerea mea, nu s-a purtat foarte profesionist cu ea. Mi-a spus că fata se alintă, deși ea trecea prin niște dureri groaznice de câteva zile. M-a și dat afară din încăperea în care o consulta. Pentru că o durea tare, fata nu a putut să stea la consult. Doctorul s-a supărat atunci și a aruncat mănușile. I-am spus să-i dea măcar un calmant, ca să poată suporta durerea. Medicul a început să țipe la mine și mi-a spus să mă uit în spatele spitalului, pentru că sunt o groază de cazuri de COVID-19, ce-mi trebuie mie calmante, anestezist, că să vorbesc cu Raed Arafat să ne angajeze oameni. Apoi, i-a spus fetei: dacă nu te operez, o să mori. Ea, când a auzit așa ceva, s-a speriat, a căzut pe o băncuță de lângă, s-a învinețit la gură și-mi spunea: "Mami, mami, nu mă lăsa!". Atunci, eu am luat-o acasă, pentru că mi-a fost milă de ea și pentru că nu a vrut să mai rămână", își amintește Carmen Anghele.

"M-am așezat eu peste ea, ca să o încălzesc"

Ajunsă acasă, fata a început să vomite și să facă febră, așa că a mers din nou la Urgențe. "Duminică, la ora 11,00 dimineață, îi făcuseră și un test RT-PCR. Rezultatele testului au venit abia la ora 21,00, pentru că cei de la laborator l-au băgat în lucru tocmai la ora 19,00. A trebuit să mai stăm astfel pe holurile de la Urgențe Chirurgie, pe un pat, fără lenjerie, fără nimic, pentru a aștepta rezultatele testului. În tot timpul acesta, fata mea avea frisoane, am cerut o pătură să o învelesc, dar ei nu au venit să-mi aducă nimic. M-am dezbrăcat și am pus hainele mele peste ea, m-am așezat eu peste ea ca să o încălzesc și i-am cerut soțului să aducă o pătură de la mașină. Le-am cerut doamnelor asistente care erau pe tură să-mi aducă un termometru, dar nu mi-au mai adus, iar ca să nu le mai deranjez au tras un paravan, ca să nu le mai văd. Au intervenit și oamenii care erau acolo ca să ne ajute cu ceva, pentru că era doar o copilă. A venit o doamnă doctor, căreia i s-a făcut milă de noi și i-a administrat o perfuzie, dar târziu, pe la ora 18,00 - 19,00. Nu i-a dat însă nimeni niciun calmant. După ce au venit și au preluat-o, au băgat-o în sala de operație, iar de acolo nu mai știu nimic concret", mai spune, copleșită încă de durere, mama fetei.

A murit după două săptămâni de suferințe

Luni dimineață, femeia a fost anunțată că fata ei se află în stare critică. I s-a cerut și acordul pentru o nouă intervenție chirurgicală abdominală. Nici această a doua operație nu a ajutat-o însă. Diagnosticul oficial a fost cel de abces perianal. "Doctorul care a operat-o ne-a spus că nici în ziua de astăzi nu se știe cu exactitate care a fost diagnosticul fetei mele. Unii medici au avut grijă cu dăruire de ea, dar dacă nu au știut exact pentru ce să o trateze... Au început apoi să îi cedeze organele, i-au găsit zona zoster, dar și alte bacterii care de regulă sunt luate din spital. I-au făcut hemodializă, a avut nevoie de transfuzii de sânge, au intubat-o. Am cerut de foarte multe ori și transferul la alt spital, dar au spus că este netransportabilă. Am stat și am așteptat, nu am putut face nimic altceva, iar fata mea, din păcate, a murit. Am depus plângere la spital și vreau să fac plângere și la Parchet, pentru a nu se mai întâmpla ce s-a întâmplat. Bănuiesc că nu sunt singura. Mă uitam la cei din Urgențe: țigările și cafelele din cinci în cinci minute, în timp ce oamenii stăteau pe scaune", își amintește mama fetei decedate.

Plângere depusă la spital

Într-un punct de vedere oficial, reprezentanții Spitalului Județean Galați confirmă faptul că o sesizare în legătură cu acest caz a fost depusă la spital. "Pacienta a fost internată în spitalul nostru, unde a beneficiat de toate îngrijirile medicale și de investigațiile medicale necesare, îngrijiri care au fost adaptate în permanență modificărilor clinico-biologice și imagistice apărute pe perioada spitalizării. Din păcate, evoluția a fost nevaforabilă. Pe toată durata internării s-a ținut legătura cu mama fetei și putem spune că ne pare extrem de rău de pierderea suferită", a precizat dr. Violeta Șapira, purtătoarea de cuvânt a unității medicale gălățene.

Procurorii anchetează cazul studentei moarte la Spitalul Județean Galați [detalii]

Citit 47821 ori Ultima modificare Joi, 18 Noiembrie 2021 02:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.