Vizite la muzeu prescrise de medici

Vizite la muzeu prescrise de medici
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Medicii din Bruxelles au început să le prescrie pacienților lor vizite la muzeu. Este vorba despre acei pacienți care suferă din cauza stresului. Terapia făcută în interiorul muzeelor nu este un concept nou, scrie forbes.com, iar medicii din alte mari orașe ale lumii, cum ar fi Montreal, au prescris și ei vizite la muzeul local de artă, ca terapie pentru pacienții care suferă din cauza stresului.

Însă ceea ce trebuie să reținem este că nu toate programele de acest gen sunt la fel, dar cercetătorii au început să studieze dacă aceste intervenții sunt sau nu eficiente, scrie viata-medicala.ro.

În luna septembrie, arată sursa citată, consilierul orașului Bruxelles, Delphine Houba, a anunțat că ea are în plan să înceapă un studiu cu durata de trei luni, pentru a le permite medicilor de la o unitate dedicată sănătății mintale, de la Spitalul din Brugmann, să prescrie vizite la muzeu pacienților lor care suferă din cauza nivelului mare de stres.

Cu această prescripție de la medic, pacienții pot să viziteze mai multe muzee implicate în proiect. Studiul se va desfășura până la finalul acestui an, când concluziile vor fi reevaluate, dar unele programe similare au fost deja implementate în alte zone din lume.

Citit 914 ori Ultima modificare Joi, 02 Decembrie 2021 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.