Testarea pentru COVID-19 ar urma să fie gratuită, în cabinetele medicilor de familie

Testarea pentru COVID-19 ar urma să fie gratuită, în cabinetele medicilor de familie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministerul Sănătății promite că va crește capacitatea de testare a cabinetelor medicale de familie pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. De asemenea, în aceste cabinete, testarea ar urma să fie gratuită. De remarcat că testarea este gratuită și în prezent în cabinetele medicilor de familie, însă, în cele mai multe cazuri, aceștia nu primesc suficiente teste pentru a ține pasul cu cererile de testare.

"Una dintre principalele urgențe, în acest moment este să dezvoltăm capacitatea de testare la medicul de familie pentru pacienții potențial infectați COVID-19, evaluarea în ambulatoriu, precum și tratamentul în regim ambulatoriu al acestor pacienți. A fost o discuție care conturează o rezolvare rapidă a acestei probleme", a declarat ministrul Sănătății, citat de hotnews.ro.

În timpul discuțiilor avute între ministrul Sănătății și reprezentanții medicilor de familie, s-a decis ca, în perioada următoare, direcțiile de sănătate publică să evalueze posibilitățile de testare existente în cabinetele medicilor de familie.

S-a mai convenit un pachet de testare care să fie asigurat din fonduri publice, astfel încât testarea în cabinetul medicului de familie să fie gratuită pentru cetățeni.

Citit 985 ori Ultima modificare Marți, 07 Decembrie 2021 02:51

1 comentariu

 • postat de Maria
  Marți, 07 Decembrie 2021 13:28
  89.39.81.***
  Prea frumos ca sa fie adevarat!! Vaccinat si cu dubii- infectat asimptomatic?! Care sunt urmarile,exceptand faptul ca,inconstient, raspandesti virusul....
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.