Laboratoarele din Galați care pot valida rapid rezultatele testelor COVID-19
Foto: Marian Calestru

Laboratoarele din Galați care pot valida rapid rezultatele testelor COVID-19
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență au anunțat că de joi, 9 decembrie, o serie de laboratoare au fost autorizate pentru a putea emite rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă. Este vorba despre 132 de laboratoare din toată țara, dintre care nouă funcționează în județul Galați. Autoritățile promit că această rețea va fi extinsă, până la finalul lunii.

Măsura vine în scopul aplicării „Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, potrivit unui comunicat de presă difuzat de Ministerul Sănătății (MS). Hotărârea de Guvern a fost adoptată pe 8 decembrie.

Laboratoarele acreditate în acest scop în județul Galați funcționează în următoarele unități sanitare: Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, Spitalul de Pneumoftiziologie Galați, Spitalul de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Cuvioasă Parascheva”, Elite Med Center Galați, Serviciul de Ambulanță Județean Galați, Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci și Spitalul Militar „Dr. Aristide Serfioti”.  

Ministerul menționează că, în cea de-a doua etapă, rețeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapidă va fi extinsă la nivelul farmaciilor și al medicilor de familie. În acest moment, ei pot efectua teste COVID-19 cu validare în termen de 24 de ore.

„Operaționalizarea întregii rețele de puncte de testare cu validare rapidă va fi realizată până la sfârșitul lunii”, precizează MS. Sursa citată nu precizează însă concret în ce constă validarea rapidă a testelor COVID-19.

Lista completă a laboratoarelor autorizate în prima etapă, la nivel național, poate fi consultată și descărcată de pe site-ul www.ms.ro, din secțiunea „Comunicate de presă”.

Citit 2454 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Decembrie 2021 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.