Cum s-ar putea termina pandemia de COVID-19

Cum s-ar putea termina pandemia de COVID-19
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un studiu realizat de compania de cercetare de piață Ipsos indică o lipsă de consens între națiunile globului cu privire la semnalele care vor indica sfârșitul pandemiei, însă majoritatea populației nu se așteaptă ca aceasta să se încheie prea curând.

Sondajul Ipsos a avut loc în rândul a peste 22.000 de adulți din 33 țări, în perioada 22 octombrie - 5 noiembrie 2021, înainte de descoperirea variantei Omicron, și arată că populația globului este divizată în ceea ce privește semnalele că pandemia se încheie și că restricțiile pot fi ridicate.

În medie, 20 la sută dintre adulții provenind din cele 33 de țări monitorizate consideră că finalul pandemiei este marcat de momentul în care cel puțin 75 la sută din populație va fi vaccinată, 19 la sută spun că va fi atunci când transmiterea virusului se va opri complet, iar 17 la sută menționează momentul în care spitalele încep să funcționeze în condiții normale timp de cel puțin o lună, fără lipsă de personal sau de echipamente.

"Scoruri ceva mai mici (12 la sută) se înregistrează pentru momentul în care vor exista mai puțin de zece cazuri noi pe zi la fiecare milion de locuitori, iar șapte la sută spun că va fi atunci când vor exista mai puțin de două decese pe săptămână pentru fiecare milion de locuitori. Unu din șapte oameni afirmă că pur și simplu nu știu. Între timp, opt la sută spun că, paradoxal, pandemia s-a încheiat deja", se arată într-un comunicat.

Țările care susțin că pandemia se încheie când 75 la sută din populație va fi vaccinată sunt, în general, cele care au o rată de vaccinare mai degrabă scăzută sau moderată, așa cum este cazul României, potrivit viata-medicala.ro.

Citit 1593 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.