Gutuile ajută în curele de slăbire

Gutuile ajută în curele de slăbire
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gutuile sunt delicioase și parfumate. Le mâncăm în compot, în dulceață, dar sunt foarte bune și în stare naturală. Specialiștii spun că, pe lângă gustul deosebit, au şi multe beneficii pentru sănătate. Ajută în curele de slăbire, contribuie la reglarea tensiunii arteriale și chiar la combaterea anxietății.

Pentru că au un conținut caloric redus, 100 de grame de gutuie crudă având numai 57 de calorii, conform doc.ro, gutuile sunt indicate în curele de slăbire. Mai mult decât atât, coaja de gutuie conține cantități mari de fibre, ceea ce înseamnă că facilitează digestia și menține pentru mai mult timp starea de sațietate, un avantaj în cura de slăbire. Poți mânca felii de gutuie crudă stropite cu puțină zeamă de lămâie pentru a nu oxida, ca gustare, între micul dejun și prânz, de exemplu.

Gutuile coapte sunt bogate în vitamina C, acoperind cam un sfert din necesarul zilnic de vitamina C recomandat pentru un adult. Această vitamină susține sistemul imunitar și are proprietăți antiinflamatoare, însă are și proprietăți antialergice. Dermatita atopică, dar și cistita pot fi atenuate prin obiceiul de a mânca gutui. Și în cazul reumaticilor, o cură de gutui coapte la cuptor ameliorează durerile reumatismale sezoniere, la intrarea în sezonul rece.

Gutuile încep să se coacă din luna septembrie. Când le cumperi din piețe, evită gutuile verzi, necoapte bine, întrucât au o aromă neplăcută și alege-le pe cele galbene, bine coapte. Depozitează-le într-un loc uscat și răcoros, cum ar fi o cămară, departe de lumină și surse de căldură. Dacă vrei să le păstrezi mai multe săptămâni, le poți depozita în frigider.

Citit 988 ori Ultima modificare Duminică, 09 Ianuarie 2022 10:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.