Câtă protecție oferă masca chirurgicală și cea FFP2
Foto: Marian Calestru

Câtă protecție oferă masca chirurgicală și cea FFP2
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Una dintre cele mai importante modificări aduse de prelungirea stării de alertă este impunerea purtării de măști chirurgicale ori profesionale, tip FFP2. Fără măști textile, așadar, de săptămâna viitoare. Studiile recente arată că o mască medicală profesională asigură protecție mult mai bună în cazul în care intrăm în contact cu o persoană bolnavă, scrie digi24.ro.

Un studiu al unei universități din SUA a stabilit în cât timp o persoană cu coronavirus poate infecta o persoană sănătoasă în mai multe situații: când nu poartă masca, când poartă o mască de pânză, o mască chirurgicală sau o mască profesională FFP2.

În ipoteza în care persoana pozitivă și cea expusă stau fără mască una lângă alta, este nevoie de doar 15 minute ca persoană expusă să se infecteze.

Dacă persoana infectată nu poartă mască, dar cea expusă poartă corect masca profesională, aceasta din urmă poate sta două ore și jumătate în preajma bolnavului fără a se infecta. Dacă ambele persoane ar purta corect masca profesională, ar putea sta una lângă alta fără risc de infectare chiar și 25 de ore înainte ca riscul să devină real.

În ceea ce privește masca chirurgicală, dacă persoana infectată nu poartă mască, dar cea expusă, da, timpul de infectare este de 30 de minute. Timpul de infectare ar fi de până la cinci ore dacă ambele persoane ar purta corect masca chirurgicală.

Masca de protecție de tip medical, obligatorie peste tot (detalii)

Citit 2000 ori Ultima modificare Vineri, 07 Ianuarie 2022 17:46

1 comentariu

 • postat de Locotenentul
  Sâmbătă, 08 Ianuarie 2022 08:04
  193.189.100.***
  "Masca te protejează,cum te protejează chiloții de viol". În caz de atac chimic sau biologic, trebuie să ai echipament special, format din combinezon și mască de gaze prevăzută cu filtru biologic !
  5
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.