Patru beneficii ale rozmarinului

Patru beneficii ale rozmarinului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Datorită aromei deosebite pe care o are, rozmarinul este un condiment des întâlnit în bucătărie, deoarece dă un gust special mâncărurilor. Pe lângă proprietăţile culinare, această plantă are beneficii şi asupra sănătăţii, alinând multe boli.

Rozmarinul este cunoscut ca fiind un bun stimulator al imunităţii, ca un antidepresiv şi ca un antioxidant. De asemenea, este folosit pe larg în industria cosmetică, la prepararea cremelor anticelulitice şi de stimulare a circulaţiei sangvine, potrivit clicksanatate.ro.

Afecţiuni ale aparatului respirator

În medicina populară, infuzia de rozmarin este utilizată în tratarea bronşitei, a pneumoniei şi a astmului bronşic. Toarnă 200 de mililitri de apă clocotită peste două linguriţe de plantă şi acoperă cu capac. Lasă la infuzat până se răceşte. Poţi bea o cană de trei-patru ori pe zi. În cazul în care ai gâtul inflamat din cauza răcelii, poţi face gargară cu infuzia preparată.

Tulburări ale sistemului nervos

Uleiul de rozmarin are efecte benefice asupra sistemului nervos, îmbunătăţeşte memoria şi calmează stările nervoase. În unele ţări, studenţii miros rozmarin înainte de a merge la examen. Uleiul de rozmarin poate fi folosit la masaj, sub formă de inhalaţii şi la băile relaxante. E nevoie doar de câteva picături de ulei pentru a beneficia de proprietăţile acestei plante.

În cazul durerilor de cap, prepară-ţi o infuzie de rozmarin şi bea la nevoie, până dispar neplăcerile.

Probleme gastrointestinale

Dacă te doare stomacul, suferi de diaree sau indigestie, rozmarinul îţi vine în ajutor. Prepară-ţi o infuzie din două linguriţe de plantă şi 200 de mililitri de apă clocotită. Când se răceşte, bea câte o cană de două ori pe zi.

Boli cardiovasculare

Rozmarinul este medicamentul ideal pentru persoanele care au probleme cu inima sau care au suferit un accident cerebral vascular, deoarece îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Infuzia de rozmarin, preparată din două linguriţe de plantă şi 200 de mililitri de apă se lasă la infuzat câteva ore, apoi se bea toată într-o zi, în mai multe reprize.

Citit 900 ori Ultima modificare Duminică, 16 Ianuarie 2022 10:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.