Inimă de porc, transplantată cu succes la om

Inimă de porc, transplantată cu succes la om
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Chirurgii americani au transplantat cu succes o inimă dintr-un porc modificat genetic la un pacient, o premieră mondială, a anunțat luni Școala de Medicină a Universității din Maryland, scrie AFP. Operația a fost efectuată vineri, 7 ianuarie, și a arătat pentru prima dată că o inimă de animal poate continua să funcționeze în interiorul unui om fără respingere imediată, a precizat instituția, într-un comunicat.

David Bennett, 57 de ani, care a primit inima de porc, a fost declarat neeligibil pentru un transplant uman. Acum este monitorizat îndeaproape de medici, pentru a se asigura că noul organ funcționează corect. "Am avut de ales, să mor sau să fac acest transplant. Vreau să trăiesc. Știu că este destul de greșit, dar a fost ultima mea opțiune", a spus rezidentul din Maryland, cu o zi înainte de operație, potrivit Şcolii de Medicină. „Abia aștept să pot să mă dau jos din pat, odată ce voi fi bine”, a spus Bennett, care a petrecut ultimele luni țintuit la pat și conectat la un aparat care l-a ținut în viață. Autoritățile americane au dat undă verde operației în ajunul Anului Nou. „Aceasta este o descoperire chirurgicală majoră și una care ne aduce cu un pas mai aproape de o soluție la deficitul de organe”, a comentat Bartley Griffith, care a efectuat transplantul.

Porcul din care provine inima a fost modificat genetic pentru a nu mai produce un tip de zahăr care este prezent în mod normal în toate celulele de porc și care provoacă respingerea imediată a organului de către organismul uman.

Citit 838 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Ianuarie 2022 21:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.