Plante benefice pentru plămâni

Plante benefice pentru plămâni
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

De regulă, la primul simptom de răceală, este recomandat să nu apelezi la medicamente şi să-ţi îndrepţi atenţia către farmacia naturistă. Uleiul de mentă, spre exemplu, este unul dintre cele mai eficiente remedii în ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil, astfel că dacă te confrunţi cu simptome precum crampe, dureri abdominale, balonare, constipaţie sau diaree poţi să bei ceai de mentă sau să te fricţionezi cu ulei esenţial de mentă.

Potrivit cercetătorilor, această plantă este una dintre cele mai bune deoarece are efecte vasodilatatoare care reduce durerile de cap. Aplică local o cantitate mică de ulei de mentă atât pe tâmple, cât și pe frunte şi pe ceafă şi vei uita complet de aceste probleme.

În plus, menta conţine mentol. Acesta uşurează respiraţia şi relaxează muşchii sistemului respirator. De aceea, este și un bun remediu împotriva congestiei nazale. Antioxidanţii pe care îi conţine împiedică numeroase boli să îţi afecteze buna funcţionare a organismului.

Eucaliptul, remediu pentru tuse

Uleiul esenţial de eucalipt este recunoscut pentru acţiunea pozitivă asupra aparatului respirator. Şi asta deoarece are efect antimicrobian, expectorant şi tonic. Are o largă paletă de acţiuni, de la dezodorizant, purificând aerul din încăperi până la împrospătarea aşternuturilor.

Atenţie, însă, uleiul de eucalipt nu se foloseşte direct pe piele niciodată. Cea mai bună modalitate prin care să te bucuri de proprietăţile sale minunate este să îl foloseşti în aromoterapie.

De asemenea, eucaliptul este folosit adesea la fabricarea pastilelor pentru tuse sau a siropurilor de tuse şi asta deoarece conţine cineol, un compus care combate congestia nazală și calmează tusea.

Citit 1759 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Ianuarie 2022 02:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.