Nouă ofertanţi se bat pentru studiul de fezabilitate al viitorului spital municipal din Galaţi

Nouă ofertanţi se bat pentru studiul de fezabilitate al viitorului spital municipal din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Patru ofertanţi unici şi cinci asocieri de firme se bat pentru contractul de 500.000 de lei fără TVA, având ca obiect realizarea studiului de fezabilitate necesar construirii unui spital municipal de urgenţă în Galaţi. Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, în cadrul licitaţiei derulate de Primăria Galaţi au depus oferte: Terra Invest Management SRL, Arhidesign GS, Studio Art Construct, Artateliers Project şi asocierile Intec - Empire Project SRL, Criomec SA - Dosetimpex SRL - Arhitehnica SRL, Ingvision  - Nox International, Arhideskvision - AM Arhidream şi Sistematic Proiect - Kalans Concept SRL.

Contractul ar urma să fie atribuit pe baza criteriului „preţul cel mai scăzut”. Durata contractului este de şase luni. Prima misiune a proiectantului va fi să analizeze cele două amplasamente propuse de Primăria Galaţi, strada Cetățianu Ioan și strada Traian - zona Metro, din care administraţia locală va alege una.

Conform caietului de sarcini, spitalul dorit de Primărie ar urma să aibă 300 de paturi şi alte 20 pentru spitalizare de zi. Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", iată şi secţiile cerute obligatoriu. Prima este o secţie clinică medicală cu 50 de paturi plus cinci paturi pentru spitalizare de zi, din care zece paturi compartiment hematologie. Urmează o secţie clinică de cardiologie cu 30 de paturi plus alte cinci pentru spitalizare de zi. Se impune şi o secţie clinică de endocrinologie - 40 de paturi plus cinci pentru spitalizare de zi, din care 20 pentru compartimentul diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice. Secţia clinică de chirurgie ar urma să aibă 40 de paturi, iar cea de obstetrică- ginecologie - 40 de paturi plus alte cinci pentru spitalizare de zi. La neonatologie ar urma să fie 45 de paturi, la secţia clinică ATI - 20 de paturi, iar la reabilitare medicală - 45 de paturi, din care 14 paturi pentru reumatologie. Mai sunt prevăzute: laborator de analize medicale, radiologie şi imagistică medicală, laborator anatomie patologică, ambulatoriu, dar şi heliport. Acesta din urmă se va realiza printr-un proiect separat, în cazul în care se va identifica sursa de finanţare.

Să sperăm că spitalul nu va rămâne, la fel ca multe altele, pe hârtie, şi măcar nepoţii noştri îl vor vedea transpus în realitate.

 

 

Citit 3975 ori Ultima modificare Luni, 21 Februarie 2022 13:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.