Lucrări atribuite pentru noua secție de Pediatrie de la Târgu Bujor

Lucrări atribuite pentru noua secție de Pediatrie de la Târgu Bujor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Miercuri, 4 mai, a fost semnat contractul de lucrări pentru realizarea noii secții de Pediatrie de la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor. Licitația a fost câștigată de compania gălățeană specializată PM Construct 2007 SRL, cu sediul social în comuna Fârțănești, iar investiția este realizată prin Programul Operațional România - Republica Moldova 2014-2020.

"Noua secție de Pediatrie va avea de șase ori mai mult spațiu, saloane separate pentru nou-născuți, preșcolari și copii cu vârsta de peste 6 ani, rezerve speciale mamă-copil, zonă special amenajată pentru hrănirea bebelușilor și sală de mese. De asemenea, saloanele vor avea paturi pentru părinți, vom crea un loc special unde copiii care sunt la școală își vor putea face temele, iar pentru cei mici vom amenaja un spațiu de joacă. În cel mai scurt timp vom emite și ordinul de începere a lucrărilor, partea de proiectare tehnică fiind deja realizată", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noul pavilion va avea 25 de paturi, cabinet de consultaţii, sală de aşteptare, sală de tratamente şi investigaţii speciale, spaţiu de lucru pentru asistenţi medicali, vestiare și spaţii de depozitare, fiind dotat cu rețea de fluide medicale, sisteme de semnalizare, alarmare, limitare și stingere în caz de incendiu.

Valoarea totală a investiției, ce include achiziționarea unor dispozitive medicale și a mobilierului necesar, realizarea unor programe de cooperare între medici din România și Republica Moldova, organizarea unei conferințe internaționale și a unor cursuri pe teme medicale, este de 5.567.555 de lei, din care 4.584.206 lei reprezintă fonduri nerambursabile.

Citit 1145 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2022 12:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.