O nouă agenție, pentru investițiile din Sănătate

O nouă agenție, pentru investițiile din Sănătate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi că, prin ordonanţă de urgenţă, va fi operaţionalizată Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), menţionând că se va asigura "mai multă coerenţă" derulării proiectului celor trei spitale regionale - Cluj, Iaşi şi Craiova.

"Astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, operaţionalizăm agenţia specializată să gestioneze investiţiile în domeniul sănătăţii. Este o ordonanţă de urgenţă prin care realizăm, practic, punerea în funcţiune a tuturor mecanismelor prin care putem să beneficiem de fondurile asigurate prin PNRR - şi aici vorbim de 2,5 miliarde de euro, fără TVA, pentru investiţii şi reforme în sistemul medical", a precizat Ciucă, înaintea şedinţei de Guvern.

În nota de fundamentare a ordonanței de urgență menționată de premier pentru gestionarea investițiilor din Sănătate, se spune că în PNRR este prevăzut un număr de 78 de posturi pentru această agenție, numărul final urmând a fi stabilit prin Hotărâre de Guvern. Pentru acoperirea parțială a impactului financiar pe termen scurt și lung sunt prevăzuți 2,49 milioane de lei în PNRR, pentru cheltuieli cu bunuri și servicii.

Citit 1104 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2022 16:10

1 comentariu

 • Sâmbătă, 04 Iunie 2022 19:47
  95.77.107.***
  DE ce nu ne spune ciuca macailor - ce agentii sunt in Ministerul Sanatatii, care sug bani multi fara sa si presteze ceva!
  Sau cate astfel de agentii fantoma sunt in fiecare minister din subordine, care au fost infiintate la fiecare schimbare de guvern si au ramas asa, uitate, ca pana si angajatii se mira ca nu sunt coordonati de nimeni, dar bani iau cu nemiluita. Si exemple sunt multe pe la protv sau statul la stat. Chiar eu am vazut una agentie pentru dezvoltarea uraniului in Bucuresti. Cladire impozanta prin zona Pitar Mos, cu portar, cel putin sapte loganuri si portar in trei ture. De uraniu nu intreb daca avem si care este rolul agentiei! Altul decat sifonare de bani grei! Ca si uraniul e greu. Ca si fondurile europene. Este greu sa le administrezi fara sa furi. In rest numai de bine.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.