Echipamente pentru reducerea infecțiilor nosocomiale, finanțate prin PNRR

Echipamente pentru reducerea infecțiilor nosocomiale, finanțate prin PNRR
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean (CJ) Galați de joi, 10 noiembrie, a fost aprobat proiectul de dotare a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" cu echipamente moderne pentru reducerea infecțiilor nosocomiale. Această hotărâre a fost adoptată de aleșii județeni ca urmare a modificărilor apărute în cadrul ghidurilor de finanțare, iar valoarea proiectului este de 26.102.801 lei.

"Vom accesa fonduri europene pentru a dota cea mai mare unitate medicală din județ cu aparatură de ultimă generație, pentru a preveni și reduce infecțiile intraspitalicești, inclusiv acele bacterii rezistente la antibiotice. Vorbim de zeci de echipamente de sterilizare, dezinfecție și decontaminare, precum și pentru depistarea și analiza microorganismelor. Multe dintre aceste dispozitive medicale vor fi folosite în cadrul blocului operator. De asemenea, vor fi achiziționate și diverse sisteme de instruire și verificare a normelor de igienă", a declarat, ulterior, Costel Fotea, președintele CJ.

Proiecte similare au fost aprobate și pentru celelalte spitale din subordinea CJ - Spitalul de Boli Infecțioase "Sf. Cuvioasa Parascheva", Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor și Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci. Toate aceste proiecte vor fi depuse spre finanțare în cadrul PNRR.

Citit 1423 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.