Oţetul de mere combate indigestia

Oţetul de mere combate indigestia
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Benefic pentru sănătate şi frumuseţe, oţetul de mere este un leac cunoscut din bătrâni pentru tratarea multor afecţiuni. Are proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare şi este o sursă bogată de vitamine şi minerale. Alimentaţia bogată în calorii supune la eforturi suplimentare aparatul digestiv. Astfel, cu zece minute înainte de o masă îmbelşugată, pentru a preveni indigestia, poţi bea un pahar mic cu apă călduţă în care a fost diluată o linguriţă cu oţet de mere. Alege varianta oţetului de mere bio. În cazul în care suferi de afecțiuni gastrice, este obligatoriu să ceri însă, în prealabil, sfatul medicului, deoarece oțetul poate agrava simptomele acestor boli.

Scade febra

Oţetul de mere poate deveni un aliat de nădejde, când te confrunţi cu răceala. Pentru scăderea febrei, poţi aplica pe piept, frunte sau tălpi, cel puţin zece minute, comprese cu oţet de mere diluat în apă. De asemenea, oţetul poate uşura respiraţia şi combate tusea. Amestecă 80 de mililitri de oţet de mere şi două linguri de miere, într-un pahar cu apă călduţă. Se ia câte o lingură din acest preparat, o dată la patru ore, până la ameliorarea simptomelor.

Nu în ultimul rând, durerile reumatice agravate de frig pot fi tratate cu o cataplasmă obţinută din două linguriţe de oţet, o linguriţă de hrean ras şi o linguriţă de ceapă tocată mărunt. Amesteci bine cele trei componente, înveleşti în tifon, apoi aplici pe locul afectat. Cataplasma se ţine aproximativ o oră.

Citit 1405 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2023 12:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.