Români și italieni, interesați de construcţia noului corp al spitalului din Tecuci

Români și italieni, interesați de construcţia noului corp al spitalului din Tecuci
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pe parcursul acestei veri, Consiliul Județean (CJ) Galați are în evaluare oferta unei asocieri de companii interesate de proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construirea noului corp de la Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, valoarea acestei investiții fiind estimată la 91.172.939,32 lei, exclusiv TVA.

Este vorba despre un "conglomerat" de zece firme, asocierea având ca ofertant lider compania băcăuană SSAB-AG SA, alături de constănțenii de la Bemel AG SRL, precum și de alte opt companii subcontractante, inclusiv italienii de la DZ Medicale. Această ultimă companie, din zona Brescia, este specializată în lucrări de concepere și execuție a fluxurilor de fluide medicale.

La rândul său, liderul asocierii, SSAB-AG SA, are ca obiect principal de activitate lucrări de construcții clădiri rezidențiale și nerezidențiale. Firma băcăuană a avut în anul fiscal 2022, conform datelor Ministerului de Finanțe, venituri totale de peste 451 milioane de lei, obținând un profit net de peste 12 milioane de lei, cu un număr mediu de 247 de salariați.

Durata de execuție a acestei investiții este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Reamintim faptul că, la începutul anului 2022, Consiliul Județean (CJ) Galați a preluat, în baza unui protocol de predare-primire, administrarea Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci. Cu acea ocazie, președintele CJ, Costel Fotea, a declarat că procesul a durat circa un an, timp în care au fost făcute toate demersurile legale, fiind nevoie, inclusiv, de o hotărâre de Guvern pentru transferarea managementului acestei unități sanitare. De altfel, bugetul redus al municipiului din nordul județului nu ar fi putut asigura finanțarea pentru modernizarea unității sanitare.

Odată închis "puzzle"-ul complicat al acestei preluări, același Costel Fotea anunța, în luna octombrie a anului trecut, începerea studiilor și a documentației tehnice necesare pentru realizarea investiției. "Avem deja un teren disponibil în curtea spitalului, de aproximativ 2.000 de metri pătrați, unde va fi realizată noua construcție", a precizat președintele CJ. În noul imobil vor funcționa blocul operator, terapia intensivă, chirurgia, ortopedia, medicina internă, radiologia și laboratorul de analize medicale. Conform aceleiași surse, după ridicarea noului spațiu și după ce acesta va deveni funcțional, actualul corp principal al spitalului din Tecuci - o clădire cu o vechime de peste 100 de ani - va fi demolat.

Nu în ultimul rând, trebuie arătat că, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, dotarea noului corp de spital cu mobilier și echipamente medicale va face obiectul unei alte licitații.

Citit 2559 ori Ultima modificare Marți, 27 Iunie 2023 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.