Tehnologie pentru depistarea cazurilor de cancer de piele la Galaţi

Tehnologie pentru depistarea cazurilor de cancer de piele la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Noile echipamente medicale cu care a fost dotat Spitalul de Boli Infecțioase, grație investițiilor derulate de Consiliul Județean Galați, au permis depistarea cancerului de piele prin metode noninvazive.

Unele dintre aceste tehnologii sunt unice în țară, iar depistarea precoce a unor astfel de cazuri înseamnă inclusiv creșterea șanselor de vindecare, potrivit informațiilor transmise de CJ Galați.

”Peste 7.000 de imagini captate cu ajutorul unor echipamente de ultimă generație și zeci de cancere de piele descoperite în stadii incipiente cu ajutorul luminii, o tehnologie de ultimă generație.

Cancerul de piele este o formă extrem de agresivă, astfel că șansele de vindecare depind de cât de repede este descoperit. De aceea, am creat la Galați, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase, un centru ultramodern de dermatologie și cercetare medicală, la care lucrează o inimoasă echipă de cadre medicale. Inclusiv pacienți de la București au venit la Galați pentru investigații medicale cu noile tehnologii din dotarea centrului de dermatologie. Echipamentele medicale, unele unice în țară, sunt utilizate și pentru evaluarea precisă a bolilor inflamatoare și autoimune (psoriazisul vulgar, dermatita atopică, lichenul plan, lupusul eritematos) și monitorizarea eficienței tratamentelor (inclusiv a medicației biologice, citostatice și antiinflamatoare dermatologice)”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Nu în ultimul rând, cu ajutorul acestor echipamente medicale ultraperformante, în cadrul centrului se desfășoară proiecte de cercetare, cursuri postuniversitare de tip ”hands on” (activități practice - n.r.) cu participare națională și instruiri în domeniul imagisticii dermatologice.

Citit 4172 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Februarie 2024 16:00

2 comentarii

  • postat de Viitorul
    Joi, 22 Februarie 2024 09:55
    89.136.184.***
    Felicitari pentru ca investiti in medicina si spitale. Poate n-ar fi rau sa investim si in clasa medicala ca sa eliminam coruptia din spitale si sa crestem performanta prin aducerea unor speialisti cu pregatire temeinica, bine remunerati. Personalul medical este insuficient si pe alocuri corupt.
    0
    10
  • postat de Cristi
    Joi, 22 Februarie 2024 09:38
    5.2.209.***
    La mai multe! Desi nu sunt fanul niciunui partid sau persoana politica, nu pot decat sa felicit orice implicare si schimbare a spitalelor ,,mortii'' asa cum au devenit dupa revolutie, o treaba buna! La mai multe! Cu siguranta mai sunt foarte multe lipsuri si necesitati urgente!
    0
    9

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.