Frumuseţe şi îngrijire. Tratarea unghiilor cu probleme (II)

Frumuseţe şi îngrijire. Tratarea unghiilor cu probleme (II)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În completarea articolului de săptămâna trecută, vă prezentăm şi alte probleme ale unghiilor, dar şi cum le puteţi trata.

Exfoliere

Pentru tratarea exfolierii unghiilor este recomandat un remediu ce va fi folosit în fiecare seară, timp de două săptămâni. Încălziţi două linguri de ulei de măsline împreună cu două linguri de zeamă de lămâie. Ţineţi unghiile în acest amestec până se răceşte. O altă metodă eficientă pentru tratarea unghiilor exfoliate este utilizarea unei fiole de vitamina A în fiecare seară: aplicaţi pe unghii şi masaţi până este absorbită.

Unghii striate

Pentru unghiile striate încălziţi o ceşcuţă de ulei de germeni de grâu şi înmuiaţi apoi unghiile pentru aproximativ 5 minute. Procedura se poate repeta zilnic. De asemenea, poate ajuta un masaj cu vitamina E şi consumul sporit de alimente bogate în calciu, lipsa acestuia fiind cauza principală a unghiilor striate.

Unghii mate         

Strălucirea unghiilor poate fi uşor recăpătată cu un tratament cu zeamă de lămâie sau ulei de măsline călduţ. Băi de cate 15 minute, o dată la trei zile. Puteţi apela şi la o pastă pentru masarea unghiilor şi a cuticulelor, obţinută din amestecul unei linguriţe de bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie.

Unghii îngroşate

Este recomandat să apelaţi la un dermatolog în cazul în care observaţi că unghiile încep să vi se îngroaşe. De obicei este vorba despre o micoză şi este mult mai bine să se trateze cauza decât consecinţele, pentru a nu vă mai înfrunta din nou şi din nou cu această problemă. Dacă a fost exclusă varianta unei micoze, atunci unghiile îngroşate pot fi tratate fie prin pilire, fie prin aplicarea unei creme pe bază de uree.

Citit 14009 ori Ultima modificare Vineri, 25 Ianuarie 2013 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.