Ce beneficii are pentru sănătate SFECLA ROȘIE

Ce beneficii are pentru sănătate SFECLA ROȘIE
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În capul listei cu beneficiile consumului de sfeclă roşie pentru sănătate trebuie pus faptul că este o sursă excelentă de antioxidanţi. Pe lângă antioxidanţi, beneficiile sfeclei roşii mai constau şi în faptul că au un aport important de vitamine precum A, C, E, B1, B2, C, acid folic sau fibre, magneziu, fier, cupru şi fosfor.

De asemenea, potrivit unor cercetări, sfecla roşie are cea mai mare cantitate de vitamina K dintre toate legumele. Pe lista cu beneficiile consumului de sfeclă roşie mai trebuie pus şi faptul că ar avea rol în reglarea tensiunii arteriale şi în protejarea de boli cardiovasculare. Mai exact, consumul de sfeclă roşie ajută la dilatarea vaselor de sânge şi nu lasă să se depună colesterolul sau să se formeze cheaguri, potrivit adevarul.ro.

Consumul de sfeclă roşie este bun şi pentru întărirea muşchiului inimii, întrucât are un conţinut ridicat de potasiu. De asemenea, printre beneficiile consumului de sfeclă roşie trebuie precizat şi faptul că sucul proaspăt din această legumă-minune poate îndeplini un rol antiinflamator şi energizant în cazul în care eşti epuizat fizic. Sucul de sfeclă roşie se recomandă dimineaţa la prima oră şi ar putea fi chiar un înlocuitor destul de bun de cafea, pentru cei care caută alternative.

Bună şi pentru cei care au probleme stomacale

Studiile au mai arătat şi că printre beneficiile sfeclei roşii se numără şi faptul că îi poate ajuta pe cei care au probleme cu glanda tiroidă. Acest lucru se datorează faptului că are un conţinut important de iod. Printre altele se mai spune despre sfeclă că ar putea fi de ajutor în combaterea apariţiei celulelor canceroase, întrucât stimulează apariţia celulelor roşii, stimulează sistemul imunitar şi elimină toxinele din organism. Cei care au probleme cu tranzitul intestinal pot apela la sucul de sfeclă roşie, întrucât se spune că este un laxativ destul de bun şi ajută la deblocarea tranzitului intestinal şi elimină toxinele din colon.

CLICK AICI pentru a AFLA mai multe informații din categoria SĂNĂTATE

Citit 7311 ori Ultima modificare Luni, 22 Februarie 2016 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.